Напишете дума/думи за търсене

Заедно сме... в името на децата, които се борят с рак

От 2017 година децата, които преминават през едно от най-тежките препятствия в човешкия живот - борбата с рака, са лишени от възможност за образование по време на лечението си. Обикновено те прекарват с месеци по болници, като по този начин пропускат учебни занятия и цели учебни години. До 2017-а в някои от здравните заведения е съществувала възможност тези деца да бъдат обучавани от т.нар. болнични учители. След това тази възможност им е отнета. Нещо повече - отнета им е възможността да имат що-годе нормален живот като този на своите връстници.

Една прекрасна инициатива обаче ще пребори тази несправедливост и ще даде шанс на децата с ракови заболявания да продължат учебния процес по време на лечението си, ще им помогне в усвояването на учебния материал и в успешното представяне на изпитите за завършване на учебната година. BIODERMA застава зад инициативата „Училище без граници“, като по този начин надгражда дългогодишната си социална кампания „Заедно сме“. 10% от печалбата от продажбите на слънцезащитни продукти PHOTODERM ще бъдат дарени, за да се бутнат всички бариери за нормален живот и образование на тези наши деца. Тоест, когато ти закупиш слънцезащитен продукт PHOTODERM, ставаш автоматично един от ангелите на болните от рак деца в България. С тази своя покупка ти даряват знание, надежда и вяра в техните безгранични способности. Освен всичко няма да съжаляваш, защото PHOTODERM е най-популярната фотозащита на пазара, доказала високото си качество през годините.

Ирмена Чичикова - посланик на кампанията
Ирмена Чичикова - посланик на кампанията
На много вълнуваща среща, която обяви старта на кампанията, актрисата Ирмена Чичикова разказа защо е станала посланик на идеята. Загубвайки в битката с рака четирите най-важни жени в живота си - майка си, леля си и двете си баби, тя почувствала силна необходимост да стане част от инициатива, която се бори с коварната болест и последствията от нея. И четирите любими жени на Ирмена били учителки и това допълнително я стимулирало да скочи с цялото си сърце в каузата, наречена „Училище без граници“.

Ирмена Чичикова и Мира Драганова, генерален директор на "Наос"
Ирмена Чичикова и Мира Драганова, генерален директор на "Наос"
От своя страна, Мира Драганова - генерален директор на "Наос", сподели, че са й били нужни точно пет минути, за да вземе решение да се стартира такава дарителска инициатива с помощта на BIODERMA. Тя изтъкна също така, че е дълг на всяка компания отвъд иновациите, отвъд печалбите и стремежа към все по-качествени продукти, да връща нещо към обществото. Да бъде социално полезна и отговорна към хората.

Ирмена и децата от специализирания образователен център
Ирмена и децата от специализирания образователен център
За да помогнете на онкоболните деца и вие, можете, освен да доверите грижата за своята кожа на PHOTODERM, да направите директно дарение към сметката на Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“. За повече информация : http://www.zaednosme.org/
Сподели кампанията с всички свои приятели, тази кауза си струва!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X