Напишете дума/думи за търсене

Пропуснете тези храни, за да се отървете окончателно от целулита

Козметиците не се уморяват да спорят за причините за целулита. Някои смятат, че вината е в генетичната предразположеност, докато други говорят за заседнал начин на живот и липса на физическа активност. Но всички страни са единодушни, че "портокаловата кора" се формира при неправилна диета.

В борбата срещу целулита жените използват различни методи: изтощават се със спорт, обвиват тялото си във фолио, използват скъпи мехлеми и лосиони. А понякога е достатъчно просто да промените диетата си и да изключите нездравословни храни, за да се отървете завинаги от неестетичните трапчинки по бедрата.

Топ 9 храни, които провокират появата на целулит
Появата на целулит показва недохранване и недобре работещ на метаболизма на въглехидратите, хормонален дисбаланс или скрити патологии, които изискват лечение. Затова масажният или антицелулитният крем премахват нередностите само за кратко. Опитайте се да пропуснете някои продукти, за да се отървете от дефекта.

Сладкиши без захар и закупени от магазина десерти
В опит да намалят и поддържат теглото си, момичетата избират храни със заместители на захарта. Те са с ниско съдържание на калории, но съдържат изкуствени добавки, оцветители и консерванти. Химикалите стимулират зоните на ситост на мозъка и могат значително да повишат апетита. Синтетичните съединения влияят отрицателно върху производството на полезни ензими, влошавайки храносмилането и провокирайки затлъстяването.

Алкохолни напитки
Когато алкохолът се разгражда в тялото, се образуват токсини и свободни радикали, които отравят тъканите, нарушавайки структурата на ДНК на мастните и протеиновите клетки. След следващата порция коктейли се наблюдава дехидратация и разрушаване на колагена, който е отговорен за еластичността и гладкостта на нашата кожа. При честата консумация на алкохол появата на ранни бръчки и целулит е неизбежна дори при слаби жени.

Изделия от бяло брашно
Ако харесвате хляб или тестени изделия от бяло брашно, бъдете подготвени за промени в структурата на подкожната мазнина. Когато се усвояват, такива храни се отказват само от „вредните“ калории и въглехидрати и се разграждат до глюкоза. Органично съединение унищожава колагеновите влакна, провокира наддаване на тегло и отлагане на мазнини в резерв.

Соев сос
Някои диетолози препоръчват да замените солта със соев сос. Но е трудно да се намери оригинален продукт в магазините: по-голямата част от марките предлагат некачествени заместители със синтетични добавки. Използването му провокира отоци, метаболитни нарушения, поява на трапчинки по бедрата. Просто намалете количеството готварска сол до 1,5-2 г на ден и овкусявайте салатата с лимонов сок.

Суши
Минималното количество калории и лекият вкус са превърнали японското ястие в любимо сред съвременните момичета. Но то съдържа голямо количество бял нишестен ориз, който снабдява организма с глюкоза. Някои рецепти съдържат висококалорични добавки, други са пържени в темпура, което добавя вредни вещества. Изберете суши рула със зеленчуци, нискомаслени сортове риба, не се оливайте със соевия сос, за да не се борите с целулита по-късно.


Кафе
Напитката практически не съдържа калории, но интензивно извежда водата от тялото, стеснява капилярите. В подкожната тъкан се нарушава притока на кръв, метаболизмът се забавя. Опитайте се да пиете не повече от 2 чаши от ароматизираната напитка на ден, не добавяйте към нея тежка сметана.

Закуски и зърнени закуски
Чипсът и подобни закуски са с високо съдържание на сол, подобрители на вкуса и консерванти. Това е троен удар за красотата и здравето на вашата кожа. Работата на кръвоносните съдове, кръвоснабдяването на тъканите се влошава и мастните клетки се натрупват. Солените добавки премахват водата, повишават апетита и променят въглехидратния метаболизъм. Закусете с пресни плодове и зеленчуци и яжте ядки, стафиди вместо хрупкави закуски.

Месни деликатеси и пушени меса
За лека закуска на работа много жени си правят сандвичи с колбас или бекон от вкъщи. Но при производството на вкусни деликатеси производителите използват специални консерванти на основата на сол. Ядейки 150-200 г салам, ще получите дневната нужда от вредния компонент. Това е директен път към дехидратация на кожата, отоци, наднормено тегло и целулит.

Газирани напитки
Продуктът съдържа много захар и оцветители, които влияят на колагеновите влакна и ги унищожават отвътре. Въглеродният диоксид, когато попадне в стомаха, стимулира производството на сок, предизвиква апетит. Заменете сладките напитки със зелен чай, подсилен с полезни антиоксиданти, за да помогне за нормализиране на липидния метаболизъм.

Разбира се, целулитът няма да се появи от едно парче варено свинско месо или чаша кафе. Но замяната на вредните храни със здравословни зеленчуци, плодове и леки ястия без сос ще подобри функционирането на храносмилателната система и ще насити с витамини. Той нормализира метаболизма на мазнините, укрепва кожата и предотвратява появата на портокалова кора по-добре от всеки антицелулитен масаж.

Това растение премахва целулита

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X