Напишете дума/думи за търсене

Какво правят червените храни за организма

Цвекло – съдържа фолиева киселина и витамин В, необходими за израстване на новите клетки. Укрепва имунитета.

Червени люти чушки – защитават кръвоносните съдове, засилват либидото, подобряват метаболизма.

Домати – великолепен източник на витамин С, А, калий. Съдържат ликопен – антиоксидант, който се бори с остаряването на кожата и бръчките, срещу рак и заболявания на сърцето. Осигуряват естествен UV филтър.

Находка

Специалисти от престижен японски университет са разработили специална спомагателна програма за пациенти. Заедно с лекарствата, те предписват... разноцветни сокове. Например „рецепта” за червени сокове (от домати, червено зеле, чушки, репички, цвекло) получават хипертониците и сърдечноболните. Оранжеви (портокали, моркови, кайсии, тиква, сусам) – страдащите от спазми и склонните към депресия. А жълти (от ананаси, ябълки, банани) – болните от язва и ревматизъм.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X