Напишете дума/думи за търсене

Седмично меню срещу дерматологични проблеми

Пълнени домати

4 порции

Необходими продукти:

2 големи домата

150 г кус-кус

? връзка зелен лук

100 г меко сирене

4 с.л. магданоз

1 с.л. сушени домати

2 с.л. зехтин

? лимон

1 с.л. каперси

Начин на приготвяне:

1. Изрежете капачетата на доматите. Отделете с помощта на чаена лъжичка месестата част и оставете да се отцеди сокът.

2. Залейте кус-куса с 225 мл вряла вода, сока от лимон и сока от доматите. Оставете течността да попие.

3. Натрошете сиренето и го смесете със ситно нарязания зелен лук. Прибавете зехтина, разбъркайте и смесете с кус-куса.

4. Напълнете доматите с получената смес. Гарнирайте със сушени домати и каперси и сервирайте.

Зимна салата с кисело зеле и чушки

15 мин

3 порции

Необходими продукти:

1 глава лук

100 г копър

сол на вкус

1 чушка

400 г кисело зеле

зехтин на вкус

Начин на приготвяне:

1. Нарежете киселото зеле и го сложете в купа. Нарежете чушката на тънки сламки, лука – на полумесеци, копъра – на ситно и ги прибавете към зелето.

2. Разбъркайте добре, подправете със зехтин и оставете да престои 15–20 мин преди поднасяне.

за още диети, срещи с любимите ви кулинарни блогъри, вкусни предложения и интервюта със специалисти по здравословно хранене търсетете списание "Рецепти за здраве"

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X