Напишете дума/думи за търсене

Оризовата вода прави чудеса за този вид кожа (+рецепта)

Мазната кожа е проблем, който възниква, когато дейността на мастните жлези е нарушена. Те са отговорни за производството на естествени масла, които поддържат хидратацията и създават защитна бариера срещу токсини и други вредни агенти от околната среда.
Въпреки това твърде многото мазнина може да запуши порите, причинявайки дефекти като черни точки и акне. Освен това, тъй като кожата има мазна текстура, тя ще започне да изглежда блестяща и мръсна.

В стремежа си хората, които имат такъв тип кожа, да намерят по-добри продукти за нейната грижа, понякога избират варианти, които влошават дисбаланса на pH.

Затова е добра идея да използвате натурални козметични продукти за мазна кожа. Техните по-меки формули може да ви помогнат да контролирате това състояние, без да причинявате нежелани странични ефекти.

Предлагаме ви рецепта за тонер с оризова вода, който ще премахне излишните масла и ще подхрани дълбоко мазната кожа.

Оризът се консумира по целия свят и е второто най-популярно зърно на планетата. Многобройните му хранителни свойства са изключителни.

Въпреки че оризът се използва главно в готвенето, има някои алтернативни приложения в естетическата сфера. Не малко козметични производители използват ориз за разработване на определени процедури и кремове против стареене, тъй като неговите свойства насърчават регенерацията на кожата.

Докато мнозина все още не знаят за многото му употреби като козметичен продукт, източните култури използват ориз от векове за стягаща и подмладяваща терапия.

Удивителното откритие на оризова вода
Ползите на този продукт за кожата са открити от японки, които работят на оризовите полета, измивайки зърното. Те забелязали, че ръцете им са много по-меки и по-привлекателни на вид след работа с тази храна.

Хранителните му вещества могат значително да подобрят състоянието на кожата ви:

• Той не само премахва примесите на повърхността, а елиминира излишното масло и черните точки.
• Приложението му регулира естественото рН на кожата и може да контролира симптомите на хронични проблеми като акне, екзема и псориазис.
• Минимизира появата на всякакви тъмни петна.


Как се прави тонер от оризова вода?
Натуралният оризов тонер е богат на витамини, минерали и антиоксиданти, които възстановяват клетките, за да предотвратят бръчките и други признаци на стареене.

Може да го включите в ежедневната си рутинна програма за красота и дори да го прилагате няколко пъти на ден. Неговите естествени свойства ще прочистят порите и ще премахнат мазнините, които правят лицето ви да изглежда блестящо.

Съставки:
• 5 супени лъжици органичен ориз (100 г)
• 1 чаша вода (250 мл)

Начин на приготвяне:
• Кипнете водата и я изсипете в купа.
• Добавете ориза, покрийте и оставете да престои 30 минути.
• Прецедете с фина цедка.
• Изсипете тонера с оризова вода в бутилката със спрей.

Как да нанасяте?
• Отстранете всякакъв грим и измийте лицето си с вода и сапун. Напръскайте тонер върху лицето.
• Уверете се, че се е абсорбирал добре. Не го изплаквайте.
• Нанасяйте го всяка сутрин преди грима и вечер преди лягане.
• Ако искате, може да го използвате до три или четири пъти на ден, ако забележите, че лицето все още е мазно.

2 рецепти направи си сам за нощни серуми за всеки тип кожа

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X