Напишете дума/думи за търсене

Суперлесни шио коджи пилешки хапки

Вече ви разказахме за това колко е полезен ферментиралият ориз коджи и как да си приготвите шио коджи от него. Обещахме ви и страхотна рецепта за пилешко с шио коджи. Ето я и нея.

Необходими продукти:

2 пилешки гърди (около 1 килограм), нарязани на еднакви парчета
2 супени лъжици шио коджи (или 1 супена лъжица фина морска сол)
1 чаена лъжичка млян пресен джинджифил
1 скилидка чесън, пресован
1/3 чаша картофено нишесте (или царевично нишесте)
Масло от рапица за пържене

Начин на приготвяне:

1. Разбъркайте шио коджи, чесъна и джинджифила заедно в малка купа. Добавете парчетата пиле и смесете добре, като оваляте хубаво месото.

2. Покрийте купата и охладете. Оставете пилето да се маринова за минимум 12 часа или до един ден.

3. Когато сте готови да готвите, извадете пилето от марината и попийте всяко парче с хартиена салфетка, за да отстраните излишната марината.

4. След това оваляйте парчетата пиле в царевичното нишесте, като отърсите излишното, за да избегнете образуването на бучки.

5. Загрейте маслото от рапица в дълбока тенджера. Когато маслото достигне температура за пържене, пуснете готовите парчета пиле в маслото и ги запържете за 4 до 5 минути. Внимателно извадете първо едно парче пиле и го отворете, за да сте сигурни, че е сготвено (трябва да не е розово в средата).

6. Когато пилето е приготвено, извадете парчетата от горещото масло с решетъчна лъжица и ги поставете върху решетка, за да се отцеди излишното масло.

Серзирайте с ориз басмати и зеленчуци.

Вижте триковете на перфектния ориз

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X