Напишете дума/думи за търсене

8-те златни правила за това как да отслабнем по здравословен начин

Няма магически куршум или тайно хапче – устойчивата загуба на тегло не се случва за една нощ.

Ако искате да научите как да отслабнете, първо трябва да се научите как да водите здравословен начин на живот, за да се отървете от излишните килограми и да задържите мечтаното тегло завинаги.

Представяме ви 8-те златни правила за това как да отслабнете по здравословен начин.

1. Трябва да закусвате
Тенденциите за здравословна храна може да се сменят постоянно, но закуската е задължителна. Хората, които закусват редовно, губят повече тегло, тъй като това стимулира метаболизма, помагайки на тялото да изгаря повече мазнини.

2. Забравете за преработените храни
Един от най-бързите начини да видите и почувствате резултатите е да изключите преработените храни и да напълните хладилника си с пресни храни направо от Земята. Когато е възможно, избирайте цели, естествени храни и следвайте нашите правила за чисто хранене.

След като прочистите диетата си и изхвърлите боклучавите храни, ще започнете да усещате и виждате огромни промени. След няколко седмици ще се чудите как изобщо сте се хранили по друг начин.

3. Контролирайте порциите
Дори когато избирате здравословни храни, преяждането с тези полезни за вас продукти може да саботира целите ви за отслабване и може дори да не осъзнаете, че прекалявате.

4. Приветствайте потните тренировки
Когато става въпрос за тренировка и отслабване, 15 минути няколко пъти седмично просто не са достатъчни.
Шест дни в седмицата посещение на спортна зала, в идеалния случай по 50 до 60 минути, ще ви помогне да усетете изгарянето на килограми.

Дрехите ви не трябва да са сухи, когато излизате от фитнеса. Не всяка тренировка трябва да бъде луда сесия, пропита от пот, но три от тренировките всяка седмица трябва да бъдат „трудни“ упражнения като интервални тренировки, за да видите резултати.

5. Поставяйте си миницели
Поставянето на конкретни и лични миницели като тренировка за маратон, обличане на чифт стари дънки или вдигане на по-големи тежести ще ви помогне да останете свързани и да осъзнаете какъв напредък постигате всеки ден.

6. Пийте повече вода
Ще се изненадате колко много хора бъркат глада с дехидратацията. Дръжте бутилка с вода през целия ден до вас, това поддържа тялото ви във върхова форма и ви помага да избягвате ненужните похапвания.

Студената вода осигурява кратък шок за вашия метаболизъм, като го увеличите с около 30 процента, така че в течение на един ден тялото ви да изгори още около 100 калории.

7. Планирайте предварително
От време на време да се насладите на сладко или специално хранене навън са съществени части от всеки устойчив план за отслабване, но той работи само когато сте реалистични относно своите удоволствия и се научите да планирате предварително.

Ние силно вярваме в правилото 80/20. 80 процента от времето поддържате диетата си чиста, а останалите 20 процента от деня може да се отдадете на хапване без рестрикции.

8. Почивайте добре
Получаването на достатъчно сън всяка вечер гарантира, че имате енергията да изпълните тренировката си, но също така е доказано, че помага за ограничаване на ненаситния апетит, тъй като тези, които спят достатъчно, ядат средно 300 калории по-малко от тези, които не го правят.

Сънят също изненадващо се бори срещу "дебелите" гени. Отпуснете се и си легнете по-рано. Вашето тяло ще ви благодари предварително, че поддържате цялата му упорита работа в кухнята и във фитнеса.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X