Напишете дума/думи за търсене

7 седмици, 7 зеленчука, 7 популярни лица

Виж кои любими рецепти предпочитат някои от най-популярните лица в социалните медии

Есента е чудесен сезон, за да захраниш отново организма си с колкото се може повече зеленчуци и да си набавиш витамините и енергията, необходими за посрещането на студеното време. И понеже всички знаем, че winter is coming, те съветваме да се подготвиш, преди отвсякъде да ни залеят забавните статуси за зимата… която сме сигурни, че и тази година ще ни изненада.

7-те зеленчука за есен 2019 г. са цвекло, грах, гъби, броколи, зелен фасул, червен боб и царевица. Всеки от тях е богат на витамини и на особено полезни вещества за организма ни. Нещо повече – ако просто си поставиш за цел в продължение на седем седмици да посветиш менюто си на всеки от тях, ти гарантираме не само здравословен режим, но и доста вкусни 7 седмици.

Именно тези 7 зеленчука са на фокус в тазгодишната есенна кампания на Bonduelle „Готви вкусно, яж здравословно“. За пореден път Bonduelle се доверява и на някои от най-популярните лица в социалните медии, доказали по един или друг начин и кулинарните си умения, разбира се. До 3 ноември всяка седмица страницата на Bonduelle във Facebook ще е посветена на един от 7-те зеленчука. И това не е всичко!

В 7 поредни седмици 7 от най-популярните и симпатични лица в социалните медии ще разкажат своята история за здравословен начин на живот и ще споделят любимата си видео рецепта с 1 от 7-те продукта на Bonduelle. Сандра от „1001 рецепти“ стартира ударно с гъбите и ни показва какво прави едно видео гледано видео, след което предава щафетата на фитнес гуруто Страхил Иванов от Fit with Strahil, който ни споделя за връзката между граха и добрата форма. На фона на семейната хармония Наум Шопов и Теа Минкова ще ни покажат любимата си рецепта с цвекло, а бюти менторът ни от DreamOfJoe Ивана разкрива тайната връзка между броколите и здравата и буйна коса. Тази седмица за неподозираните качества на зеления фасул и как той помага на здравето ни, ни показва Йоанна от HealthyInspirationByJoanna. За нейната специална видео рецепта посети Facebook страницата на Bonduelle.

В последните две седмици на кампанията пък ще намерите отговор на въпроса какво свързва червения боб с пътуването, благодарение на един от любимите ни блогъри пътешественици. А в последната седмица най-ексцентричният и симпатичен участник в кулинарно риалити у нас ще ни увери за пореден път защо царевицата е една от най-сигурните гаранции за вкусна храна на масата и ще ни покаже няколко различни начина за нейното приготвяне.

Разбира се, от Bonduelle са ти подготвили и множество награди – цели 75 този път. Всяка седмица на ще откриеш кулинарно предизвикателство, което, ако прегърнеш и си достатъчно добър, можеш да спечелиш 1 от 5 мултикукъра Philips, както и общо 70 седмични фитнес комплекта – спортна бутилка и фитнес кърпа. В определени търговски обекти също те очакват награди, посветени на здравословния начин на живот – дигитален крачкомер, спортна раница, спортна бутилка или още продукти Bonduelle. Повече за промо активностите и в кои магазини може да ги намериш, виж тук.

А сега, ето и 7 полезни факта за още по-полезните 7 зеленчука, които ще направят есента ви не само здравословна, но и вкусна:

1. Те са богат източник на витамини и минерали, укрепват имунната система, особено при борба с настинки.

2. Те са отличен източник на вещества с противовъзпалителни и антиоксидантни свойства и фитохимикали, способни да се борят с вируси и бактерии.

3. Зеленчуците имат редица здравословни ефекти: подпомагат поддържането на здравословно тегло, укрепват имунната система, подобряват състоянието на кожата, благоприятни са за сърцето, намаляват кръвната захар и не на последно място – консумацията на зеленчуци е благотворна при справянето със стреса.

4. Можете да ги използвате в приготвянето на био бургери, като гарнитура, да ги добавите към супи и салати. Една от малкото храни са, които са подходящи за богато и разнообразно седмично меню.

5. Нискокалорични са и не съдържат наситени мазнини, въпреки че като енергия някои от тях се доближават до месото.

6. При по-богато въображение и при богат кулинарен опит, разбира се, зеленчуците се превръщат и в по-здравословна версия на любимите ви десерти.

7. Това са само част от здравословните качества на зеленчуците. Те са с ниско съдържание на мазнини и сложни въглехидрати, което ги прави подходящ елемент във всеки хранителен режим.

И ако линковете към видео рецептите на любимите ни инфлуенсъри не са те вдъхновили, предлагаме ти специалния избор на Bonduelle: лесна и вкусна рецепта за ФАЛАФЕЛ С ЦВЕКЛО.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X