Напишете дума/думи за търсене

Хороскоп за 2016 г. Козирог: Изобилие от блага

Козирог (22 декември - 19 януари)

Планета: Сатурн

Елемент: Земя

Козирогът е планинска антилопа, която може да изкачи социалната стълбица също така умело, както четириногия ѝ приятел скалите. Внимателно следи стъпките си, тъй като всеки грешен ход може да завърши с болезнено падане. Козирозите знаят, че основата на успеха е самодисциплината. Те уважават авторитетите и ценят традициите. Така могат да оцелеят в суровите условия и да се изкачат на върха. Виждат добре какво им помага да постигнат целите си и знаят, че късметът не хлопа два пъти на вратата. Независими са и се оправят добре в трудни ситуации. Мечтите им са реалистични. Бързо разкриват фалшивите комплименти. Мъжете обичат ироничните шеги, а жените са чаровни и интелигентни. Финансовата сигурност и авторитетът са от съществено значение за тях при избора на партньор в живота.

Известни Козирози: Елвис Пресли, Мел Гибсън, Антъни Хопкинс, Кейт Мос, Никълъс Кейдж, Кевин Костнър, Тайгър Уудс, Дейвид Бауи, Рики Мартин, Ани Ленъкс, Жерар Депардийо, Карла Бруни, Вал Килмър, Орландо Блум, Род Стюарт, Ричард Никсън, Мохамед Али, Марлене Дитрих

Вие сте от тези, които мислят за последиците от всяко действие. И обикновено не се втурвате стремително в нещата. Затова и се радвахте на успешни години напоследък, поне материално. Поговорката казва: “На другите кози виметата са по-пълни”, така че винаги ще намерите причина за завиждане. Но сте достатъчно самокритични и имате реална представа за света.

Хороскопът ви за 2016 г. обръща най-вече внимание на вашия потенциал за смирение и осъзнаване. Козирогът ще успее да изключи завистта от ума си и така ще засили собственото си топло чувство на материален просперитет и сигурност. Внимавайте само материята да не победи духа накрая. Тези, които се фокусират върху постиженията на цивилизацията, може да установят, че шкембето им расте тихо и не им остава дъх, когато качват стълби.

Освен на здравия ви разум обръщайте внимание на всички импулси, които идват от сърцето. Не се опитвайте на всяка цена да оптимизирате и да използвате времето си, връзките и натрупания опит. Не се страхувайте да забавите темпото или дори да спрете напълно за известно време - постоянното ефективно използване на ресурсите не води задължително до по-голяма удовлетвореност от живота.

Планетата Юпитер ще ви помогне тази година с изобилие от ресурси и няма да има пречки за напредъка ви, след като си набележите целите. През 2016-а ще трябва да излезете от зоната си на комфорт и да погледнете на мистериите на живота от нова перспектива. Ще има доста трудности. Възможни са проблеми със здравето. Очертава се и доста да скучаете. Но не и в работата, където стресът е на ниво. Опитайте се да си открадвате време за себе си и да се забавлявате. През втората половина на годината ще сте жадни за нови приключения. Излезте във ваканция или на излети сред природата.

Любов и семейство

Хороскопът ви предупреждава, че ще имате склонност да романтизирате някои проблеми във взаимоотношенията. Изненадващо е колко лесно иначе целенасоченият Козирог може да загуби способността си да мисли рационално в любовта. Но такъв е животът и трябва да се подготвите за неговите клопки. Не вярвайте на нищо, което изглежда поразително красиво през 2016 г. Също като безплатния подарък, който получавате при промоция (който всъщност не е безплатен, а включен в цената на предлаганата стока), любовта, която идва при вас без никакви условия на пръв поглед, има скрити и важни “но”.

Семейството ви ще бъде източник на щастие, а фамилната среда ще е успокояваща и приятна. Самотните козирози ще срещнат някого около април. Отворете се и опитайте нещата да потръгнат с този човек. Възползвайте се от шанса! През юли внимавайте с партньорите си. Периодът е конфликтен, бъдете по-малко свадливи.

Кариера

През 2016 г. работата ще бъде особено важна за Козирозите, преди всичко с това как могат да привличат другите. Помнете, че чаровният ви вид е половината битка. Както казва хороскопът ви - в красотата си струва да се инвестира. Но трябва да се чувствате комфортно и свободно в новата дреха или прическа. Експериментирайте с важните промени, първо насаме и сред най-близките ви приятели. Така познатите ще ви помогнат да изградите доверие и евентуално да намерите път към по-добра работа. И ако видят колко сте способни и привлекателни, с удоволствие ще отворят вратата на по-високите етажи за вас. Ако имате собствен бизнес, ще ви е трудно да се задържате на повърхността през първата половина на годината. Няма да е лесно и на онези, които работят за други хора. Постарайте се да сведете до минимум стреса в ангажиментите си.

Финанси

Изгответе финансовите си стратегии за инвестиции и спестявания от май до октомври в спокойно състояние на ума. Емоциите не трябва да пречат на мислите ви. Семейството ще подкрепя усилията ви да печелите. Може да си върнете пари, дадени назаем, в последните два месеца на годината.

Тази година ще бъдете под напрежение по отношение на парите и работата. Потърсете допълнителни начини да изкарате нещо. Въздържайте се от сделки с недвижими имоти, има шанс да загубите пари. Бъдете изключително внимателни през август, когато трябва да устоите на изкушението да инвестирате в акции и на борсата. През 2016-а ще сте склонни да направите фриволни покупки, които ще повлекат загуби. Опитайте да се спрете! Избягвайте и да давате пари назаем, защото може да не си ги върнете. Ако наистина искате да помогнете, дайте сума, за която няма да ви е яд, че ще я загубите. През вторите 6 месеца нещата ще се стабилизират малко.

Здраве

Вашата жизненост ще бъде отлична в началото на 2016 г., но ангажираността ви ще изисква много енергия и емоционални резерви. От април нататък се старайте да си почивате колкото е възможно повече. Правилната диета и творческите изкуства ще ви помогнат да се поддържате във форма.

Погрижете се най-вече за психичното си здраве. Ще се чувствате по-добре през лятото. Стари заболявания като схващане и задържане на вода може да се върнат. Но към края на годината ще получите нужното лечение. Опитвайте и домашни средства за бързо облекчение. През май и юни може да настинете, да се появят алергия или дихателни проблеми. Почивайте си и пийте много течности. С напредването на годината качеството на живота ви ще се подобрява. Грижете се за себе си и не забравяйте да се забавлявате.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X