Напишете дума/думи за търсене

Insanity - да моделираме тялото си като на модел

Тап аут, джъмпинг, пилоксинг – тези извънземни наименования всъщност олицетворяват най-модерните тренировки. В днешно време, когато тялото е издигнато в култ, се появяват все нови и нови видове спортове. Днес ще ви представим манията, наречена Insanity.
Модерната „лудост“ е интензивна тренировка, изключително натоварваща, но и даваща невероятни резултати както при дамите, така и при мъжете. Практикува се в група, но не е разтоварваща след дълъг работен ден, а наистина натоварваща като за атлети. По време на тренировката се редуват относително дълги периоди на упражнения с висока интензивност с кратки периоди на почивка. Повечето практикуващи признават, че оставаш без дъх, но резултатите, които се постигат с този тип упражнения, те стимулират достатъчно да продължиш.

Няма сложни упражнения

В Insanity се правят лесни упражнения като комбинации и изпълнение, заимствани от различни спортове като аеробика, лека атлетика, бойни изкуства, футбол и т.н. Това, което затруднява начинаещите, е интензивността на изпълнение.

Няма конкретен брой повторения, които трябва да се изпълнят, а имате интервал от време, през което не бива да спирате. Колкото и бързо да изпълнявате упражненията, няма да приключите по-бързо от останалите, но пък ще постигнете по-добри резултати.

Всъщност това е успокоително за начинаещите, защото могат поне в началото да си позволят да не са чак толкова интензивни като останалите в групата.

Не бива да се пропускат тренировки

В същността си Insanity е замислена като цялостна програма от определен брой тренировки, по време на които се правят различни упражнения, затова треньорите съветват заемете ли се с този вид спорт, да не пропускате тренировки или да правите дълги прекъсвания, защото това не е тип тренировка, която се практикува просто от време на време, а цялостна програма за моделиране на тялото и изграждане на сериозни спортни навици.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X