Напишете дума/думи за търсене

Няколко идеи за изкарване на уикенда

Празнувайте със здравето
На 11 и 12 юни в софийския Южен парк ще се проведе ежегодният Фестивал на здравето. На него ще срещнете множество фирми, свързани с балансирания начин на живот, ще може да хапнете и пийнете здравословно, да участвате заедно с децата си в множество игри и уъркшопи, спортни занимания, да чуете интересни лектори, да потанцувате на зелената поляна.

Вижте Музея на хляба


На 4 юни официално в Копривщица отвори врати Музей на хляба и традиционните храни. Разходете се до там, ако имате възможност - ще видите и опитате неща, които може да видите и опитате само там.

За старт на ваканцията


От 6 юни до 1 юли Националният политехнически музей отвори врати за деца, които имат интерес към науката и природата. Занятията са 5-дневни, платени, и са предназначени за деца от 7 до 11-годишна възраст. Те се водят от квалифицирани музейни експерти и включват теми като „Физиката – приказка без край“, „Детектив в музея“, „Да си направиш парашут“ и много други.

Накъде през уикенда
Понеже лятото наближава, все по-често ще ви даваме идеи за това къде да отидете заедно с децата си за ден или повече. Едно предложение, за което ще сте ни благодарни, се нарича Природен парк Небесните пасбища. Намира се на 65 км от столицата, село Осиковица. Там може да откриете подземни царства на магьосници, да изкачите стълбата към Рая, да видите дървото на Мечо Пух и да се разходите в Долината на самодивите. А след всичко това не забравяйте да минете по мостчето на любовта. Казват, носело късмет.

Какво още:


1. Направете си пикник. Вземете голямо одеяло, топка и въжена люлка, завийте няколко сандвича, кошница с плодове и напитки за всички и бягайте до най-близката красива поляна край вашия град. Понякога най-обикновените на пръв поглед неща носят най-голямо удоволствие.
2. Купете си грим за коса.

Наскоро тези продукти навлязоха и на нашия пазар и макар все още да се намират трудно, може да опитате чрез някой онлайн магазин. Напълно са безвредни и се предлагат във всякакви весели цветове. С тях може да си направите цветни кичури по косата тук-таме, с което ще развеселите външния си вид и своето настроение. А след това гримът се отмива с вода.
3. Погрижете се за градинката пред вашия блок. Засадете цветя или наторете тези, които вече са засадени. Поканете съседите си на малка съботна оборка и след това се почерпете за труда с изстудена бира. Хем ще направите нещо полезно, хем ще освежите атмосферата в блока.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X