Напишете дума/думи за търсене

Как се правят звезди от прежда за елхата (+видео)

Желаете вашето коледно дърво да изглежда изискано и елегантно украсено. Тогава ще имате нужда от малко време за планиране и организиране на цялостната украса, но пък си струва усилията.

Започнете с избора на дръвче

Има три основни вида, които са подходящи за коледни елхи - ела, бор и смърч.

Елите са по-ароматни и плътни, но бързо изсъхват. Ако някой от семейството ви има алергии, изберете смърч, неговият аромат е слаб. Най-сполучливите варианти за коледна елха у дома са белият или черният бор. Те са по-устойчиви и игличките им няма да падат толкова бързо. Трябва да изберете подходящо място за елхата – да е на по-хладно, далеч от огън и електрически уреди.

Друг предпочитан вариант сред повечето хора са изкуствените елхи. Няма да усещате аромата на гора, но пък ще може да я ползвате години наред и няма да се налага да почиствате всеки ден около нея. Ако изберете изкуствено дръвче, трябва да внимавате с оформянето на клоните му. Опитайте се да ги огъвате, така че да няма почти никакво разстояние между всеки слой.

Избор на цветова схема

Придържайки се към една цветова схема ще направите дървото да изглежда цялостно и завършено. Класическите коледни цветове са зелено и червено. Акцентирайте върху зеленото дърво с червени орнаменти, гирлянди и панделки. Ако искате да добавите метален цвят, изберете златното, а за светлината се доверете на червени, зелени или бели коледни лампички.

Зимните цветове са синьо, сребристо и лилаво. Ако изберете тази цветова схема, се опитайте да избегнете смесване с червено, жълто или златисто. Вземете бели или сини светлини, за да си отиват с цветовете.

Изберете тема

Някои хора избират конкретна тема за своите коледни елхи - ангели, джуджета, християнското семейство, Дядо Коледа.

Може да събирате играчки от определен регион, град или страна.

Внимавайте при избора на лампички

Вече може да изберете от светлини в най-различни форми, размери и цветове. Когато лампичките са за коледната елха, е хубаво да се придържате към едноцветни варианти, които са съвместими с цветовата ви схема. Важно е да попитате продавача дали светлините са подходящи за украса на коледно дърво и да се придържате стриктно към указанията за употреба. Ако желаете нещо по-различно, може да закупите от музикалните лампички, които се продават с устройства, позволяващи на потребителя сам да избира музиката и цвета на светлината.

Подредбата

Започнете от светлините. Поставянето на лампичките може да бъде най-трудоемката част в декорирането на дървото. Започнете от върха на елхата, като бавно увивате към долната част. Продължете с гирляндите. Ако сложите украшенията преди гирляндите, има шанс да оплетете гирлянда в играчките. След това започнете с поставянето на по-големите орнаменти навътре в клоните, а по-малките сложете от външните части на клоните. Като намалявате размера на играчките до върха на дървото.

Поставянето на върха на елхата е най-приятната част. Какво украшение ще изберете зависи от темата и външния вид на дървото, но най-популярни са звезда , ангел, имитации на плодове или цветя, голяма снежинка, християнски кръст, корона или птица.

Не забравяйте, че една от коледните повели е свързана с купуването на чисто нова играчка всяка година.

Вижте как сами да си направите украса за коледното дърво с помощта на прежда.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X