Напишете дума/думи за търсене

Коледни филми за всеки вкус (галерия)

Един от най-светлите християнски празници наближава и е време да се заредите с коледно настроение. Какъв по-приятен начин да го направите от това да гледате филми в уюта и топлината на дома.

Романтични

Наистина любов

Филмът разиграва любовен сценарий поне в десетина версии, тоест вместо една любовна история получавате много.

Със заразителен смях, с разбити сърца, с дръзки решения и със завладяващ възторг – неочаквана, нежелана, необяснима, грубовата, ненадмината – любовта наистина е навсякъде около нас.

Семеен човек

Никълъс Кейдж е в ролята на Джак, който е изоставил приятелката си с обещанието, че ще се върне след година. В една мразовита вечер той споделя пред странен чернокож младеж за жалкото си съществуване като “свободен” човек. И когато навръх Коледа Джак заспива в своя луксозен апартамент в Ню Йорк, той се събужда в Ню Джърси в едно легло с някогашната си любима, двете си деца и едно огромно куче.

Да пропуснеш Коледа

Когато единствената дъщеря на Лутър и Нора Кранк напуска дома и заминава за чужбина, двамата решават да прекарат Коледа на пътешествие с кораб. За целта трябва да се преборят със съседите си в състезанието за украсяване на дома, както и с коледарите. Но когато дъщеря им се обажда в навечерието на Коледа и казва, че ще се прибере, двамата съпрузи наистина разбират значението на израза "предпразнична треска", тъй като разполагат само с 12 часа, за да се подготвят да посрещнат Коледа с дъщеря си и нейния годеник.

Семейни

Сам вкъщи

Той е един от най-емблематичните филми, свързани с Коледа. Кевин, който е най-малкият от петте деца на семейство Макалистър, често е тормозен и набедяван от близките си, несправедливо според него. След поредната свада той си пожелава семейството му да изчезне. Желанието му неочаквано се сбъдва, след като бива забравен вкъщи, а близките му пристигат във Франция за коледните празници. Докато цялото семейството търси начин да се прибере преди Коледа при Кевин,той започва борба с „Мокрите бандите“, които ограбват къщите в квартала на семейство Макалистър.

Коледата невъзможна

Бизнесменът Хауърд Лангстън (Арнолд Шварценегер) за пореден път е пренебрегнал детето си. За да се реваншира, е решил да му купи за Коледа играчката Турбомен. Проблемът обаче започва, когато бащата разбира, че не е единственият, който търси тази играчка. Той е решен да намери Турбомен на всяка цена.

Елф

Бъди е момче, назначено като елф на Дядо Коледа. Когато Бъди разбира, че той не е истински елф, решава да се завърне в родния си Ню Йорк в търсене на биологичното си семейство. Очакват го много премеждия и комични ситуации.

Анимации

Полярен експрес

В нощта на Бъдни вечер едно малко момче се качва на тайнствен влак, който ще го отведен на Северния полюс. Там го очаква Дядо Коледа, предлагайки му да си избере какъвто подарък си пожелае. Момчето избира само едно звънче от теглича на шейната на Дядо Коледа.

Коледна песен (2009)

Коледа не може да мине без познатия ни скъперник Скрудж. Той е стиснат лихвар, посветил живота си на трупане на богатства. Всичко се променя в една коледна нощ, когато Скрудж има шанс да изкупи греховете си. Ще го навестят три призрака, които ще му помогнат да открие истинския смисъл на Коледа.

Ужаси

Джак Фрост (1997)

Седмица преди Коледа миниван, в който пътува серийният убиец Джак Фрост, се блъска в камион, превозващ генетичен материал. При катастрофата тялото на Джак, генетичният материал и снегът се смесват и така се ражда невиждан убиец с ледено сърце.

Странна находка: Приказка за Коледа

Група учени пристигат в планините на Финландия, за да изследват, това което те наричат „най-голямата погребална могила в света” . При разкопките откриват гроб, чийто обитател е все още жив. Облечен с костюма на Дядо Коледа, започва да наказва непослушните.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X