Напишете дума/думи за търсене

14 филма, базирани на истински любовни истории

© spyglassentertainment

Често, когато чуем някоя защеметяваща любовна история, сме склонни да казваме, че това се случва само на кино. Истината е, че понякога филмите са отражение на силната и истинска любов, която се случва в реалността. Вижте кои ленти са базирани на любови от живота. 

Обетът 

Филмът разказва историята на младоженците Ким и Крикит Карпентър. Двойката претърпява инцидент, в резултат на който съпругата получава амнезия. Тя губи своите спомени от последните 18 месеца – периодът, в който среща и се влюбва в съпруга си. Нейната памет така и не успява да се възстанови, но той не се отказва. Остава с нея, а тя отново се влюбва в него. В ролите влизат Чанинг Тейтъм и Рейчъл Макадамс.

Кралица на пустинята

© aceshowbiz
© aceshowbiz

Биографичен филм за британската писателка и пътешественичка Гертруд Бел. Дъщеря на богати родители, тя не изпитва никакво желание да стане част от социалния живот на лондонските аристократи. Гертруд заминава за Изтока, където се влюбва в Хенри Гадоган – служител в посолство. В ролите са Никол Кидман и Джеймс Франко.

Ана и кралят

© myszamovie
© myszamovie

Този филм е създаден от спомените на учителката, пътешественичката и публична личност Ан Леоноуенс. Тя преподава английски език и английска история на 39-те съпруги и 82 деца на крал Монгкут в продължение на 5 години през 60-те години на 19 век. В ролите са Джоди Фостър и Чо Юн Фат.

Отвъд Африка

© movie.info
© movie.info

Филмът е базиран на автобиографичната книга на датската писателка Карън Бликсен. Тя отива в Африка, където се среща Денис Финч Хатън – ловец и пътешественик. Въпреки огромните различия помежду им, те се влюбват безпаметно. Главната героиня е изиграна от Мерил Стрийп, а неин екранен партньор е Робърт Редфорд. Самата лента печели 7 награди Оскар.

Съдба на куртизанка

© italianschoolcommittee
© italianschoolcommittee

Екранизация на биографията на една от най-красивите и известни венециански куртизанки от 16 век – Вероника Франко. Младата жена се влюбва в благородник, който не може да стане неин законен съпруг, тъй като нейното потекло не отговаря на неговото. Следвайки съвета на майка си, тя става куртизанка, в която са влюбени всякакъв тип мъже. В ролите са Катрин Маккормак и Руфъс Сюъл.

Теория на всичко

© digischool
© digischool

Историята на прочутия физик Стивън Хоукинг и студентката по филология Джейн Уайлд. Въпреки че страда от рядка болест, която постепенно го обездвижва, с помощта на съпругата си световноизвестният учен успява да продължи работата си. За превъплъщението си Еди Реймънд печели Оскар за най-добра мъжка роля. В ролята на любимата на Хоукинг е Фелисити Джоунс.

Невидимата жена

© contactmusic
© contactmusic

Тази лента проследява любовта между Чарлс Дикенс и млада жена, наречена Елън Търнан. Те се срещат през 1857, когато той е на 45, а тя на 18. Романсът им продължава 13 години, до деня на неговата смърт. Ролите са поверени на Фелисити Джоунс и Ралф Файнс.

Красив ум

© moviefone
© moviefone

Историята на талантлив математик и носител на Нобелова награда Джон Наш, който страда от шизофрения. Освен трудностите, с които героят на Ръсел Кроу се сблъсква, филмът ни показва и искрената и силна любов на съпругата му Алисия Ларде, изиграна от Дженифър Конъли.

Да прекрачиш границата

© guiadasemana
© guiadasemana

Биографичната история на кънтри легендата Джони Кеш и втората му съпруга Джун Картър. В ролята на изпълнителя е Хоакин Финикс, който пресъздава десетгодишния копнеж на героя си по недостижимата за него Джун, преди и тя да отвърне на любовта му. Семейството преминава през наркотичната му зависимост, фамилни и психични проблеми. За превъплъщението си на любимата на Кеш Рийз Уидърсупн печели Оскар за най-добра женска роля.

На ръба на любовта

© yesmovies
© yesmovies

Лентата разказва за известния поет Дилан Томас, който докато е женен, среща своята първа любов Вера Филипс и се влюбва в нея отново. Кийра Найтли и Мат Рийс чудесно ни убеждават в силата на любовта на героите си.

Да бъдеш Джейн Остин

© fanpop
© fanpop

Това е историята на величествената английска писателка Джейн Остин и ирландския адвокат Томас Лефрой. Техните родители са против тяхната любов, тъй като смятат, че децата им биха си намерили по-подходящи половинки. Красивата, но тъжна любов е приказно изиграна от Ан Хатауей и Джеймс Макавой.

Новият свят

© comingsoon
© comingsoon

Базиран на книгата на британския капитан Джон Смит, филмът разказва за завоевателска експедиция в земите на индианците, където той се влюбва в местната принцеса Покахонтас. Влюбено играят Колин Фарел и Корианка Килшер.

Колония

© justjared
© justjared

Лентата разказва за млада германска двойка, която се озовава в разгара на военен преврат в Чили. Мъжът, изигран от Даниъл Брюл, е изпратен в „Колония Дигнидад”. Любимата му заминава доброволно в лагера, за да го спаси. Женската роля е поверена на Ема Уотсън.

Яж, моли се и обичай

© movies.about
© movies.about

Адаптация на автобиографичния роман на Елизабет Гилбърт, която ни убеждава, че изпитанията са възможност да променим живота си за добро. Един ден героинята на Джулия Робъртс осъзнава, че не е щастлива и хуква на променящо съществуването й пътешествие. Не само че намира щастието, но и се влюбва в харизматичния Фелипе, изигран от Хавиер Бардем.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X