Напишете дума/думи за търсене

Актьори, убити по време на снимки

кадър от "Гарванът", Miramax

Актьорската професия изглежда доста привлекателна и е скоростна отсечка към славата, но тя далеч не е безопасна.

В киноисторията има доста случаи, донесли преждевременната кончина на звезди и хора от снимачния екип, докато снимат някои от любимите ни филми.

Гарванът

Ролята на върналия се към живот рок музикант Ерик Дрейвън, който получава силите на мистичен гарван в едноименния филм, е трябвало да бъде трамплинът за Брандън Лий към славата. Вместо това синът на Брус Лий намира смъртта си на снимачната площадка. Той е прострелян с истински куршум. Специалистът по оръжията, виновен за тази фатална грешка, смятал, че е извадил барута от патрона, който отнема живота на актьора. Фаталният изстрел пронизва стомаха и гръбначния му стълб. Лий умира в болницата.

Топ Гън

След тази лента Том Круз става най-голямата кинозвезда в света през 80-те години. И как иначе с изпитаната рецепта за самолети, самоуверени пилоти и любов?! Въпреки че на снимачната площадка присъстват изключителни асове, пилотът Арт Шол намира смъртта си, неуспявайки да овладее машината след вертикална маневра.

Пилотът Арт Шол загива по време на въздушна маневра.
Пилотът Арт Шол загива по време на въздушна маневра.

Зоната на здрача

Поредицата на Род Серлинг често се спряга като най-добрата научно-фантастична антология за всички времена. След като едноименният сериал се превръща в култ, през 1983-а Джон Ландис и Стивън Спилбърг правят филм със същото заглавие. В сегмента, режисиран от Ландис – „Качество на милостта“, участва актьорът Вик Мороу. По време на сцена с хеликоптер, летателната машина катастрофира. Мороу, който е баща на номинираната за "Оскар" Дженифър Джейсън Лий, е обезглавен от перките заедно с децата актьори Ми-ка Дин и Рене Шин-ичен.

снимки: Daily News
снимки: Daily News

Завръщането на мускетарите

Не може да има мускетарски филм без фехтовка, огнестрелни оръжия и конна езда. По време на една от сцените с езда английският актьор Рой Киниър, пада от коня. Това довежда до счупване на таза му, а на следващия ден умира в болницата от усложнения. Режисьорът Ричард Лестър е толкова шокиран от инцидента, че повече не снима нито един филм.

Рой Киниър заедно с Ричард Чембърлейн, Fildebroc, Cine 5
Рой Киниър заедно с Ричард Чембърлейн, Fildebroc, Cine 5

Завоевателят

Биографичният филм от 1956 година за Чингиз Хан често е спряган като една от най-лошите ленти за всички времена.

Външните снимки са били близо до Свети Джордж, щата Юта – зона, известна с висока радиоактивност, тъй като две години преди това там американската армия тества ядрени оръжия.

Радиоктивният терен за снимки на „Завоевателят“
Радиоктивният терен за снимки на „Завоевателят“

Няколко години след приключването на филма 91 човека от екипа се разболяват от различни форми на рак. 46 почиват, в това число и звездата на филма Джон Уейн. Макар че никога не се завежда нито едно дело, експертите са единодушни, че радиацията е причината за тази масова заболеваемост на хората, участвали в „Завоевателят“.

Продуцент е известният милиардер Хауърд Хюз, за когото десетилетия по-късно Мартин Скорсезе снима филма „Авиаторът“. Той се чувствал толкова виновен за смъртта на хората от екипа, че в последните години от живота си ексцентричният отшелник гледал непрекъснато този филм, което отчасти засилило неговата лудост.

Телепорт

Научно-фантастичният трилър от 2008-а разказва историята на млад мъж, който има способността да се телепортира и бяга от набезите на паладините - религиозни фанатици, които искат да го убият.

Режисьорът на филма Дъг Лаймън настоявал в „Телепорт“ да има много екшън сцени и въздушни каскади. Амбиция, която взима една жертва.

Гардеробиерът Дейвид Ричи помагал нза разрушаването на изкуствена стена, направена от пясък и камък, когато огромно парче се срутва върху него. Той загива на място.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X