Напишете дума/думи за търсене

Диамантите блестят безгрешно (видео)

Българките впечатлиха и по време на световната купа по художествена гимнастика в Ташкент. Димантите от новия ансамбъл показаха още една от заложбите си за големи успехи - бърза смяна на елементи, овладяване на новите до съвършенство и перфектно изпълнение по време на състезанието, за да се изкачат по-високо в класирането. 

След съчетанието с 5 обръча момичетата на Весела Димитрова се движеха с трета оценка. Тъй като по новия правилник не им зачитат някои от размените до късно снощи българките сменят елементи, научи "24 часа". Днес грациите ни изиграха отлично съчетанието си с 3 топки и 2 въжета, на което получиха най-висока оценка - 18,350. А така в многобоя завоюваха сребърен, медал, изпреварени само от Русия. Похвално е, че както и при първата им "златна" световна купа в Пезаро, така и сега момичетата от българския ансамбъл видяха оценка 10 за трудност.

За първи път от години България има и медал в многобоя на индивидуалната надпревара на световна купа. Катрин Тасева завоюва бронз.

Докато Невяна Владинова почива, дебютантката на световна купа Боряна Калейн впечатли с изявите си и се класира четвърта в многобоя, непосредствено след Катрин. Тасева е с 4 финала на уредите, а Калейн с три.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X