Напишете дума/думи за търсене

Кажи ми как спиш, за да ти кажа каква е връзката ти (илюстрации)

Наскоро изследователски екип от Единбург публикува проучване, в което се казва, че всяка промяна във връзката веднага се отразява на позициите, в които спят партньорите. Най-важни за това изследване са били не позите, в които заспиват, а тези, в които се събуждат и прекарват цялата нощ. Илюстраторите на BrightSide се заемат със задачата да визуализират изводите на психолозите.

Позата „Прегръдка меден месец”

Тази поза е присъща за двойка в началото на връзката или такава, която е била дълго време разделена. Тя е любима сред женените двойки, в чиито отношения има страст, нежност и любов.

Позата „Диалог”

Разпространена сред партньорите, които имат силна връзка помежду си, и искат да прекарват колкото се може повече време заедно, комуникирайки един с друг.

Позата „Загледани в небето”

И двамата партньори спят по гръб, но обикновено главата на единия е върху рамото на другия. Тази двойка има чудесна химия.

Позата „Прегръдката на любимия”

Подобна е на предишната, макар че е малко по-интимна. Често срещана е при двойки, които не се страхуват от това да показват чувствата си. Те са много нежни един към друг и обичат да се грижат за любимия си. Психолозите твърдят, че в двойките, които предпочитат тази поза, мъжът е доминантата в отношенията.

Позата „Почитам те”

Партньорите са много щастливи и искрено се наслаждават на връзката си. Позицията показва взаимно уважение на личното пространство. Докосващите им се гърбове са доказателство за това колко е важно да усещат присъствието на партньора си близо.

Позата „Свобода”

Може първоначално да решите, че тази поза показва последствията от някаква кавга, но това си има и своето алтернативно обяснение. Позата означава, че партньорите са изключително независими и индивиди, на които центърът им на живот са самите те, а това изисква повече лично пространство.

Позата „Кралят на леглото”

Хората, които имат нужда да се разположат в цялото легло, обикновено са тези, които отстояват собствените си потребности, вместо да показват чувствата си във връзката. Обикновено тяхното поведение в отношенията са егоистични, което се отразява и на навиците им в леглото.

Позата „Лъжици”

Индикира за хармонични и страстни отношения. Тази поза е много популярна в първите няколко години на връзката. Партньорът, който е отзад, обичайно е този, които доминира, а този, който е отпред, харесва чувството за закрила.

Позата „Лежерни лъжици”

1. Двойките избират тази много удобна позиция за сън и има две значения. Първото е, че във връзката няма особена страст или поне един от партньорите се чувства така. Показва, че той или тя нямат нужда от какъвто и да било физически контакт или се чувства незадоволен от другия. Второто значение твърди, че партньорите, които си обръщат гръб, показват, че имат нужда от повече внимание и това е техният начин да го получат.

Позата „Прегръдка с крака”

При тази позиция двойката предпочита да не спи в близък контакт, но не може съвсем да не се докосва. Най-често стъпалата са тези, които се докосват. Партньорите, които спят така, се радват на хармония и взаимно доверие. Те си дават достатъчно свобода не само в леглото, но и извън него, и въпреки това си запазват едно малко „мостче” един към друг дори и през нощта.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X