Напишете дума/думи за търсене

Идеи за къмпинг забавление без интернет

снимка: pexels

Има месец до края на зимата, а до лятната почивка поне четири. Зимните празници свършиха, студът омръзва, снегът вече не е романтичен и с нетърпение чакаме слънчевите дни, в които ще зарежем работата за седмица и ще отидем на почивка. Както всяка година и през тази най-вероятно немалко нашенци ще предпочетат да отидат на къмпинг. Ако и вие сте сред тях, сигурно знаете, че отделянето от градското ежедневие може и да доскучае, ако отидете неподготвени. Въпреки това, има начини да си изкарате добре и без да проверявате Фейсбука на всяка минута.

1. Най-лесно е да отседнем в някой хотел - оправено легло, Интернет, ресторанти...идилия. Но това го има и вкъщи. Това което липсва е досегът с природата. Защо да не отнесем малко от нея със себе си? Можете да направите чудесни бижута от естествени материали като гривни от миди или обици от малки рапани. Ако сте в планината шишарките също биха били интересен материал за направата на аксесоари. И макар да не е нужно да сте професионален дизайнер, за да правите бижута, би ви помогнало, ако искате Бритни Спиърс да ги носи.

2. Ако ръчният труд не е по вкуса ви, а пък искате да изявите творческата си страна, грабнете фотоапарата или телефона (без да се изкушавате да проверите Фейсбука) и си направете фото-разходка. Ако сте на къмпинг, най-вероятно няма да сте сами, така че може да си направите един фото-конкурс с останалите от компанията. Природата може да ви даде невероятно поле за творческа изява, със своите причудливи и красиви форми. А, и, така ще запечатате спомена от “бягството” сред природата, което едва ли ви се отдава често.

снимка: pexels
снимка: pexels

3. Снимането изисква електроника. Ако държите да се изолирате от съвременните технологии, а пък искате да ви остане нещо от почивката си водете дневник. Купете си хубав тефтер (за предпочитане с корица в тон с почивката), вземете химикал (или молив, ако съвсем искате да се върнете назад във времето), намерете някое тихо местенце и пишете. Опишете как си прекарвате, какво чувствате и какво не сте успели да направите. Преди следващото ходене прегледайте написаното, за да ви дойдат идеи как да направете новото пътуване още по-запомнящо се.

4. При къмпингуването липсват удобства, които са ни даденост вкъщи. Миенето на съдовете не е като да ги метнете в мивката под течащата вода. За хладните вечери трябва някой да събере дърва и да напали огън. Да не забравяме, че и боклукът трябва да се изхвърли на определените за целта места. Това не е най-забавната част от целия престой, но пък можете да се отървете от тези задачи, ако убедите компанията да разиграете домакинските задължения на игра на карти. Покерът не е само за печелене на пари. Научете как се играе и развъртете тестето. Победителят получава “имунитет” срещу всякакви домакински задължения.

снимка: pexels
снимка: pexels

5. Още една творческа идея - напишете кратка пиеса и я разиграйте. Ще ви е срам отначало, но умението да излезете от зоната си на комфорт и то пред други хора би ви помогнала не само в личен, но и в професионален план. Можете да напишете сценария сами под формата на монолог или да включите цялата компания. Защо пък всеки да не направи своя версия и да я представи? Театърът е бил една от малкото форми на забавление преди появата на кино, телевизия и Интернет.

6. Ако ви липсва спортът, си организирайте турнир. Сред природата сте - място, колкото искате. Можете да изиграете някой футболен или волейболен мач, да поиграете федербал или да помятате фрисби. Можете да си направите и мини-Олимпиада. А ако компанията е достатъчно голяма, а не всеки е по спорта, ще се почувствате като истински спортни звезди играещи пред публика. Вечерта ще разпуснете около огъня и ще можете да направите разбор на спортния полуден.

снимка: pexels
снимка: pexels

7. Спортът не е единственият начин за активно прекарване на времето сред природата. Разходките на плажа или сред гората ще ви раздвижат, както и ще ви заредят с красиви гледки и свеж въздух. Ще имате възможност да станете част от природата и да се отървете поне за малко от бетонната градска обстановка. Плюс това учени наскоро публикуваха изследване, според което разходките сред природата помагат да съня.

Развлеченията ги имате. Остава да направите списък с багажа и да тръпнете в очакване на лятото. Приятна почивка и пазете природата!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X