Напишете дума/думи за търсене

Избери картинка и разбери повече за себе си

Ръката на Фатима, или хамза, е амулет, който се свързва с подслон, богатство и сила. Особено популярен в Близкия Изток и Северна Африка и често е използван като детайл в бижутерията или като апликация за стената.

Изрисуваната ръка се използва като знак за предпазване от зли сили. Главно евреите, мюсюлманите и християните вярват, че тя пази от лоши очи. Вярва се, че произходът й е от Древен Египет или от Тунис и е свързан с богинята Танит.

Някои психолози смятат, че изображенията върху нея могат много да кажат за човека. Изберете си една Ръка на Фатима и разберете повече за себе си.

1. Енергични и любопитни

Вие сте волеви, деен, креативен, неуморен и изследователски настроен човек. Винаги се опитвате да сте в добро настроение и да сте ентусиазирани за новите неща в живота си. Доста голяма част прекарвате в мисли за бъдещето, което може да ви направи малко напрегнати и да ви накара да се тревожите за бъднините от време на време.

Основното предизвикателство пред вас е да контролирате интензитета на житието и мислите си. Помнете, че докато си мечтаете за спокоен и хармоничен живот, гледайки към хоризонта, хубавините могат да ви подминават под носа, без да разберете.

2. Креативни, благородни и искрени

Вие сте човек, притежаващ много развита чувствителност, която ви позволява да забелязвате подробностите на заобикалящата ви среда. Това ви помага по-лесно да разбирате хората около себе си и да създавате нови приятелства. Тази чувствителност ви дава възможност да развивате творческите си таланти. Затова независимо до какво се докоснете, вие винаги оставяте своя отпечатък. Понякога обаче тази чувствителност и вашата вродена искреност може да ви изиграят лоша шега и може да се почувствате неоценени достатъчно от другите.

Основното предизвикателство пред вас е да се научите да цените себе си повече, защото вие сте прекрасен човек. Това ще ви помогне да подобрите още повече отношенията си с другите и ще ви донесе още по-голяма вътрешна хармония.

3. Страстни и решителни

Вие сте човек, който винаги взима най-добрите решения. Когато искате нещо, намирате начин да го получите и няма нищо, което да застане на пътя на вашата мисия. Живеете живота си с голяма категоричност и понякога това може да накара другите да гледат на вас като на заклет грубиянин и като на човек, от когото се страхуват.

Основното предизвикателство пред вас е да намерите моменти на спокойствие, в които да подновявате душевната си хармония. Въпреки че не ви е в природата да стоите на едно място и да медитирате, може да намерите други практики, които ще ви донесат повече хармония и спокойствие.

4. Приветливи и спокойни

Вие сте тих, обичащ, мил човек, обичащ силно семейството и приятелите си. Понякога може да ви се струва, че светът е прекалено забързано и несигурно място за живеене. Затова имате склонност да създавате пространство на мир и спокойствие за вас и най-близките си хора. Може да бъдете много толерантни и разбиращи за околните.

Основното предизвикателство пред вас е да се научите да отказвате. Нормално е да не искате да разочаровате човеците, на които държите, но ако те ви предложат нещо, което не ви се нрави, изразете своето несъгласие, а не се съгласявайте с тях веднага. Това ще ви спести много разочарование.

5. Последователни и идеалистични

Вие сте дисциплинирана до педантичност личност, отдадена на това нещата да се случват правилно и то още от първия път. Смятате, че трябва вие да свършите всичко, ако искате да е без забележка. Освен това много ви дразни конформизма на останалите. Постоянно искате да променяте нещата около себе си, смятайки, че може да бъдат в пъти по-добри.

Основното предизвикателство пред вас е да осъзнаете, че имате склонност да работите, прехвърляйки собствените си граници и изстисквайки силите си до последно. Колкото и да е важно за вас нещо да се свърши безупречно, помнете, че за да сте ефективни, от време на време ще трябва да спирате за презареждане на батериите.

Илюстрация: YOP

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X