Напишете дума/думи за търсене

Лебозол® е водещата марка в листното торене

Когато става въпрос за листно торене в хоби-сегмента неминуемо трябва да се представи на аудиторията немския производител на течни торове Lebosol®Dunger GmbH. Фирмата е създадена преди 30 години в германската провинция Райнланд-Пфалц като малко семейно предприятие, днес тя е най-модерния европейски производител на течни торове и е представена в повече от 25 държави. Благодарение на своята научно-изследователска и развойна дейност както и на високотехнологичното производство, марката Лебозол® се е превърнала в символ на листното хранене и има водеща роля на пазара на течни торове в Европа. Тясното взаимодействие с водещи немски институти за хранене на растенията е предпоставка за практическото осъществяване в продуктите Лебозол® на най-новите достижения на немската научна мисъл.

Растението с неговите хранителни потребности е поставено в центъра на дейността на Лебозол®, като основната задача на продуктите Лебозол® е да задоволят най-пълно и най-ефективно нуждата на растението от конкретни хранителни елементи. За целта на пазара се предлагат над 50 различни течни торове с възможно най-висока концентрация, като същевременно се гарантира меко и благоприятно действие за растението. Това което отличава марката Лебозол® от останалите е самата формулировка на продукта. Формулирането на даден хранителен елемент или на няколко елемента като течен тор предполага участието на множество помощни вещества в съдържанието на течния тор, така че да се постигне желана биологична наличност при възможно най-добра поносимост от растението. Всяка една капка от продуктите Лебозол® съдържа умокрител , прилепител, дисперсионно средство, абсорпционно средство, средство против замръзване, средство против образуване на пяна, рН-буфер. Съдържанието на тези помощни вещества в продуктите Лебозол® ги отличава от останалите, като осигурява задържането на хранителните елементи върху листото в най-висока концентрация, проникването им през листото по възможно най-лесен и бърз начин и включването им в обмяната на веществата на растението, така че неговите хранителни нужди да бъдат задоволени напълно. Помощните вещества са прецизно подбрани като качество и произход, което прави растителната продукция напълно безопасна за човешка и животинска консумация няколко дена след употребата на течния тор. Голяма част от продуктите Лебозол® са регистрирани като средства за биопроизводство и екологично земеделие от FiBL (Германия) и InfoXgen (Австрия).

Специално място в продукцията на Лебозол® заема продуктът Аминозол®, който от 30 години е бестселър и се е превърнал в еталон за възстановяващо и укрепващо действие при растенията. Аминозол® е органичен течен тор за листно приложение и съдържа пълен набор аминокиселини (56-58%) плюс 115 г/л азот и 15 г/л калий. Аминозол® е регистриран за биопроизводство и екологично земеделие и абсолютно безвреден за хора и животни, което прави подходяща употребата му и в закрити помещения. Аминозол се прилага за начално развитие на растението, образуване на корени, качествени листа, растеж, завръз на плодове, натрупване на хранителни резерви, студоустойчивост, стрес, причинен от лоши метереологични условия (студ, влага, суша) и стрес, причинен от препарати за растителна защита.

Тотал кер е качествен листен тор, който се прилага за нормално развитие на растението, щом то развие достатъчно листна маса, засилва имунитета му и по този начин го предпазва от вирусни заболявания.

Лебозол Нутриплант 8-8-6 е концентриран листен тор, разработен за снабдяване на растението с хранителни елементи преди плодозреене и по време на зреене на плода с цел по-висок и качествен добив.

Продуктовият асортимент на Лебозол® на българския пазар съдържа около 60 продукта за листно торене, всичките са във течна форма и в лесна за боравене опаковка. Предвид все по-големия интерес към листните торове Лебозол® за домашна и хоби употреба, фирма Лебозол® България ООД пусна на пазара и удобни опаковки от 1 л, 160 мл, 100 мл, 30 мл и 10 мл.

Лебозол®- нашата дневна задача е да решаваме най-сложните ситуации свързани с пълноценното развитие на растенията.

Качество, достоверност, сигурност и гъвкавост са важни ценности в ежедневната ни работа.

По-подробна информация може да намерите на www.lebosol.bg

X