Напишете дума/думи за търсене

Избери символ и разбери в каква фаза на живота си

Когато преминаваме през различните етапи на живота, нашите характери се подлагат на много трайни промени. Това е неразделна част от човешкия опит и никой от нас не може да го избегне. Някои хора може да останат в една фаза по-дълго от други. Тези фази от живота не зависят от годините на човека. Може да влизаме в тях във всяка възраст. Според Карл Юнг, психиатър и психоаналитик от Швейцария и една от най-влиятелните фигури в областта на психологията, тези фази зависят от индивидуалните ни личности и от пътя, който ни е предопределен.

Разгледайте тези символи и изберете този, който най-много отеква у вас. Доверете се на интуицията си и не премисляйте много избора си. Повярвайте на инстинктите и на подсъзнанието си.

1. Атлетичната фаза

Най-незрялата и най-егоистичната от всички различни фази на живота. Най-често срещаните черти в тези, които понастоящем преминават през фазата на спортиста, са самозалъгване и нарцисизъм. Това е време, когато хората прекалено се притесняват за външния вид и за фигурата си, а всичко друго има малко значение за тях. Поради незрелостта си хората в тази фаза живеят все едно вселената се върти около тях. Те са слепи за грижите на околните.

По ирония на съдбата, макар нарцизмът да е ключов признак за тези хора, тях ги съпътстват самокритиката и липсата на самоуважение.

Те непрекъснато мислят за външния си вид и дали са допуснали някакви грешки в начина, по който изглеждат. Обикновено хората в пубертета са в тази фаза, но това важи и за тези, които са били възпитавани от нарцистични родители.

2. Фазата на воина

След като напуснат фазата на атлета, хората обикновено преминават във фазата на воина. При нея се наблюдава повече зрелост, тъй като индивидите вече са се научили, че са отговорни за последиците от собствените си действия и че имат отговорности и към околните. Фазата на воина настъпва, когато започва обучението. Научаваме се да прилагаме знанията, които сме били достатъчно привилегировани да придобием, и ги използваме, за да подобрим себе си и света около нас.

Успехът, амбициите и стремежът към постигане на целите са характерни за тази фаза. Тя не се нарича Фаза на воина за нищо, защото по нейно време ние се учим да бъдем бойци във всеки смисъл на думата. Целта на нашето съществуване започва да изкристализира, както и начините за постигането й. По време на тази фаза преживяваме голям личен растеж. Мотивацията за постигането на мечтите също може да бъде открита тук, както и първите наченки на мъдрост, които ще бъдат безценни по-късно.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X