Напишете дума/думи за търсене

Какво виждаш първо на картинката

Терминът „комуникация“ идва от латинската дума „Communis“, която означава споделяне. За ефективна една комуникация се счита, когато съобщението, изпратено от подателя, се разбира от получателя по същия начин, както е било предназначено.

Добрите комуникационни умения са важни за личния растеж и успеха и не е изненадващо, че толкова много хора се интересуват от подобряването на своите.

Но проблемът е, че всеки човек е уникален и има свой собствен начин на комуникация, основан на личностните си характеристики.

Така че, ако искате да подобрите уменията си за общуване, първото нещо е да идентифицирате какъв вид комуникатор сте.

Ето един бърз визуален тест, който ще разкрие вашия стил на комуникация.

Погледнете оптичната илюзия и отбележете какво първо видяхте в картинката.

1. Мъжките крака

Ако първото нещо, което сте забелязали, са мъжките крака, това означава, че обичате да общувате директно.

Вие сте човек, който е способен да споделя мислите и чувствата си много лесно с околните. Това е страхотно, защото ви помага да изразите своята гледна точка. Освен това ви прави много способни в нещата, с които се захващате.

Въпреки това вие сте на крачка от това понякога комуникация ви да не успее да се приспособи към чувствата и емоциите на другите.

Трябва да сте малко по-чувствителни, докато общувате с останалите, за да не наранявате ненужно чувствата и емоциите на събеседниците си.

2. Женските крака

Ако първото нещо, което сте забелязали, са женските крака, тогава вие сте човек, който обича да мисли, преди да говори.

Отделяте време, за да разберете чувствата и мислите си и търсите подходящото време, място и думи, за да ги изразите.

Това обаче може да забави общуването. Докато вие сортирате мислите и емоциите си и дирите най-удобния случай за споделянето им, не е изключено отсрещният човек да изтълкува погрешно мълчанието ви.

Това, което може да ви спаси от разминаване в комуникацията, е да обясните на другия, че имате нужда от време да помислите, преди да дадете отговор.

3. И двата вида крайници

Ако сте забелязали и двата вида крайници едновременно, тогава вие сте комуникатор, който обикновено не мисли, преди да говори.

Имате много крайни мнения и екстремни емоции и обичате да ги споделяте на секундата. Това ви прави спонтанни и остроумни и много хора ви се възхищават, но тези ви черти може да причинят много мъка на околните.

Най-добре е понякога да отстъпите назад и да анализирате вашите мисли и чувства и как те биха повлияли на другите.


Харесайте Facebook страницата ни, благодарение на която нашите текстове ще достигат по-неудържимо до вас.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X