Напишете дума/думи за търсене

Какво научих от мъжа, който всъщност е добър за мен

Никога не съм се самозалъгвала в самозвани фантасмагории за принцове и коне, с които приказно баламосват момиченцата от малки. Израснах с ясната представа, че нито един мъж на тоя свят не е толкова перфектен, въпреки старанието на сценаристите на романтичните филми и авторите на любовни романи. Никога не позволих на детския ми разум да се размъти от обещанията за вечна любов, побеждаваща и бедност, и неверност, и живота, и смъртта.

През живота си съм се споделяла с момчета, които не само че не са били лоши, ами направо са били отличници по всички критерии – и по захаросаните, и по по-прозаичните.
Но на кого му е притрябвал съвършеният мъж, след като имам най-добрия мъж за мен.

Изтъкан от несъвършенства и чудатости, които ме научиха, че е нездравословно да очаквам от един мъж да е идеален.
Така де, здравата връзка е далеч от перфектната.
Моите трески за дялане са толкова съществени, че би било безочливо да очаквам господинът до мен да е безупречен.
Да очакваш съвършенство в интимните си отношения, е неадекватно, нереалистично и несправедливо спрямо любовта.

Партньорът ми ме разбира по-добре от всички.
Не ми се налага да обяснявам как се чувствам или какво мисля. Момчето до мен е в състояние да каже какво бълбука в мислите и какво бушува в душата ми само от обема на къдриците ми. Такъв кеф е да не се криеш от човека до теб. Благодарна съм, че мога да бъда себе си и въпреки това да бъда разбрана.

Чувствам се сигурна с партньора си. Знам, че каквато и щуротия да се опита да спъне добруването ни като двойка, и аз, и той ще скочим като тигри срещу тая несправедливост. С моя любим мога да си позволя да сваля гарда, да се умаля, когато искам да си почина от борбата с всичките вятърни мелници на живота, да стана гигантска, когато имам нужда да покорявам същите тия вятърни мелници.
Бъдете търпеливи, защото добрият мъж и добрата любов си струват играта на прескочикобила по пътя към тях.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X