Напишете дума/думи за търсене

Съвети за натурално лечение на кървящи венци

Около 600 милиона души изпитват някакъв вид проблем с венците през живота си. Но добрата новина е, че повечето от тях могат да бъдат излекувани у дома.

Помнете, че кървящите венци са първият признак на заболявания на венците като гингивит и по-тежкия пародонтит.

Мед

Изплакнете устата си с хладка вода и масажирайте венците си с мед в продължение на 10 мин всяка сутрин. Медът има естествени антибактериални и антисептични свойства, дължащи се на прополиса. Но прилагате мед само върху венците, а не върху зъбите, особено ако имате кариеси, тъй като това може да причини болка.

Студен компрес за намаляване на отока и топъл компрес за облекчаване на болката
Дръжте хладен компрес или кубче лед върху подутите и кървящи венци, за да спрете незабавно кървенето.
Може да използвате топъл компрес по-късно, за да облекчите болката. Но го нанесете само след като възпалението изчезне.

Плакнене на устата със солена вода
Добавете 1 ч.л. морска сол към чаша хладка вода. Разбъркайте, за да разтворите солта. Плакнете устата си със сместа за около 30 секунди и я изплюйте. Направете това 4-5 пъти. И го правете два пъти на ден, веднъж сутрин и веднъж преди лягане. Солената вода намалява подуването на венците и помага за спиране на кървенето. Освен това създава временна високо алкална среда в устата, като по този начин затруднява оцеляването на бактериите.

Вода за уста без алкохол
Това е чудесен начин за елиминиране на възпалението на венците, което причинява кървене на венците и елиминира бактериите от устата.

Пакетчета чай
Топнете чаена торбичка във вряща вода. След 2 минути я извадете и оставете да изстине. Нанесете я върху засегнатата област на венците за 5 мин. Чаят съдържа танинова киселина, която може да помогне за облекчаване на инфекциите на венците.

Хрупкави зеленчуци
Яденето на целина и моркови между храненията премахва остатъците от храната от зъбите и по този начин предотвратява заболяванията на венците. Яденето им също помага за генерирането на слюнка, която допълнително почиства устата.

Повече листни зеленчуци
Заради дефицит на витамин К на тялото може да отнеме повече време, за да се съсири кръвта. Зелените листни зеленчуци като спанак, къдраво зеле и маруля са отличен източник на витамин К.

Чай от лайка
Сварете и охладете чай от лайка. Тя има противовъзпалителни и мускулно-релаксиращи свойства. Чаят от лайка успокоява киселините в стомаха и може да успокои язвите в него.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X