Напишете дума/думи за търсене

Фъншуй характеристики на жената земя

Представяме ви последната част от поредицата за типовете жени според китайския календар. Източните учители вярват, че всеки от нас има личен елемент – метал, вода, дърво, огън или земя. Какъв е вашият и какво говори за вас?

В източното учение огромно влияние имат петте елемента, защото се вярва, че те отговарят както за характера, така и за основните задачи в живота ни. За да се определи личният елемент, се взима последната цифра на годината на раждане – ако сте родени през 1972 г., е 2, а през 1981 г. – 1, и т.н. Родените дами в година, завършваща на 0 или 1, са метал; на 2 и 3 – вода; на 4 и 5 – дърво; на 6 и 7 – огън; на 8 и 9 – земя.

Златната среда

В книгата си „Фъншуй за жената“ Соня Льоберт пише, че жената земя е умерена и спокойна. Не залита в крайности, а предпочита златната среда. Кара околните да се чувстват сигурни и защитени.

Жените от този тип са реалистки, здраво стъпили на земята, честни и благонадеждни. Те са добри партньори и имат организаторски талант. Съобразителни са и ръководят добре екипи, имащи нужда от здрава ръка.

Не обича риска

Жената земя не се захваща с нищо, ако няма добра основа под краката си. Тя е консервативна и не предприема неоправдани рискове. Предпочита нещата да се случват бавно, но сигурно. Не обича неочаквани обрати и непланирани ситуации.

Този тип жени са отлични мениджъри, защото не прибързват. Много добре се справят в сфери като политика, медицина, недвижими имоти, администрация, човешки ресурси, образование.

Понякога e нерешителна

Силните страни на жената земя са, че тя е стабилна, уравновесена, спокойна и с реална преценка за нещата. Освен това е честна и вярна, на нея може да се разчита.

Добра организаторка и умееща да ръководи хора.

Слабостите обаче са, че понякога тези жени са неинициативни, бавни и трудно се справят в кризисни ситуации, в които се изисква бърза реакция. Някои дори са нерешителни и прекалено консервативни.

Идеалните цветове за жената земя са зелено, кафяво, бежово, жълто, а като материи – единствено естествени като вълна, памук и кожа.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X