Напишете дума/думи за търсене

Как да пречистим организма с народна медицина (+рецепти)

Бъбреци

За прочистването на бъбреците е необходимо цялостно пречистване на организма. Народната лечителка Лидия Ковачева подчертава, че най-добро прочистване на клетъчно ниво, което се отразява на целия организъм, може да се постигне единствено с лечебно гладуване.

За тези, които по медицински причини не им се препоръчва гладуване, може да се приложи здравословно хранене единствено с около килограм на ден сурови плодове и зеленчуци.

Д-р Михайлов пък препоръчва детоксикация със сокове. В продължение на три дни се приемат само прясно изцедени сокове. Сутрин на гладно се изпиват 100 мл вода с 1 с. л. английска сол. За деня трябва да се приемат около 2 литра сок от смесени 2-3 лимона, 4-6 грейпфрута, 4-6 портокала. Сокът се разрежда с 1,5-2 литра минерална вода. Не се позволява прием на друга храна, а при много силен глад – една ябълка или лъжичка мед. Този режим благоприятства също изчистването на лимфата.

Черва

По правило пречистването на организма трябва да започне от червата. Преди да се заемете с процедури за черния дроб или бъбреците, първо помислете за отровите, натрупани в червата, в противен случай може само допълнително да натоварите организма. Според йога най-доброто пречистване на червата е с клизми. Добре е те да се правят с преварена вода, изстинала до телесна температура. Към нея може да добавите супена лъжица морска сол или лимонов сок. Препоръчва се процедурите да се правят сутрин всеки ден или през ден в продължение на няколко седмици.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X