Напишете дума/думи за търсене

Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми

6. Газирана вода

Натриевият бикарбонат в газираната вода помага по 2 начина при лошо храносмилане. Неутрализира стомашната киселина, а въглеродният двуокис в нея насърчава оригването, което облекчава налягането и болките в стомаха.

7. Етерични масла

Те може да победят газове, подуване на корема, диария, запек, Синдром на раздразнените черва и дори менструални спазми, които са едни от причините за стомашни и коремни болки. Мента, джинджифил, риган, копър, кокос, арган и други етерични масла може да облекчат дискомфорта и да подобрят храносмилането. Нанесете няколко капки върху корема (или пъпа) и внимателно масажирайте. Етеричните масла също могат да подобрят настроението ви.

8. Препечена филийка

Храненето с препечен хляб може да ви помогне да контролирате гаденето след запой и да облекчите болките в стомаха. Въглеродът в неговата структура абсорбира токсините и действа като филтър, като предотвратява преминаването на някои микроорганизми през червата.

----------

Топли компреси

Топъл компрес в областта на корема може да отпусне мускулите и да облекчи болката, напрежението и спазмите. Може да използвате бутилка с гореща вода, електрическо одеяло или чорап, пълен с ориз, загрят в микровълновата.

Поставете го върху стомаха за няколко минути, за да почувствате облекчение.

Йога

Всяка асана (йога поза) може да ви помогне физически за храносмилането и за увеличаването на перисталтиката, за движението на храната през червата. Намалява стреса, който нерядко причинява стомашни проблеми като Синдрома на раздразнените черва. Седнете, свийте коленете и ги прегърнете. Тази поза може да ви помогне да се освободите от подуване и болка, причинена от задържани газове.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X