Напишете дума/думи за търсене

Кои са най-подходящите процедури за лице през лятото и какво трябва да знаем за тях?

Източник: Pixabay

Обикновено мислим, че зимата е най-предизвикателният сезон за нашата кожа, но това не е съвсем така. Лятото също носи проблеми и е добре да се грижим за кожата си през цялото време. Това включва, разбира се, ежедневната рутина и задължително слънцезащита, която се подновява на два часа, дори да сте вкъщи или в офиса. И не само. Може би сега е времето да поглезите наистина кожата си и да постигнете по-добри резултати отвсякога.

Предлагаме ви две процедури, които са леки, но имат зашеметяващо добър ефект върху кожата на лицето. Става въпрос за водно дермабразио и ултразвуково почистване. Ще ги разгледаме поотделно, но в най-добрия случай потърсете място, на което специалистите биха могли да съчетаят тези две процедури за пълен „уау ефект“.

Водно дермабразио

Вероятно сте чували за процедурата микродермабразио, което осигурява по-дълбоко ексфолиране на кожата благодарение на диамантената кристална глава. Водно дермабразио е по-нежен начин да направите същото, като е по-щадяща процедура, подходяща и за най-чувствителните типове кожа.

Как работи?

Нежният инструмент за абразия премахва горния слой мъртва кожа и осигурява ексфолиране без кристали:

- Водата се впръсква в кожата със свръхзвукова скорост, като премахва мъртвите кожни клетки и позволява дълбока хидратация.

- Нежната водна струя освобождава порите от замърсявания, козметични остатъци, токсични вещества, прекомерен себум и бактерии.

- Самият процес отнема около 15-20 минути. Водата, която се използва, може да се влива с минерали и витамини, а може да бъде и флорална вода, която е толкова богата на екстри, че ефектът върху кожата е мигновен.

Може да използвате водно дермабразио като подготвителна стъпка за лечение на кожата, като то ще осигури по-добро усвояване на всички хранителни вещества, които ще ѝ подадете след това.

И не се притеснявайте, това лечение няма да ексфолира прекомерно - пилингът е супер нежен към кожата ви. Тази процедура е много релаксираща и носи нулев дискомфорт.

Хидродермабразиото, или водното дермабразио, е много ефективно за подобряване на цялостната текстура на кожата, намаляване на фините линии и бръчки и постигане на по-дълбока хидратация на кожата. Разширените пори с времето ще станат по-чисти и ще се смалят, а сухата ви кожа ще се хидратира и заблести.

За кого е водното дермабразио?

То е отличен избор за хора, които имат нежна или много чувствителна кожа. Супер ефективен, ако имате по-тъмен тон на кожата, застаряваща, наранена и суха кожа. Мазната кожа също може да се възползва, тъй като хидродермабразиото помага тя да стане по-малко мазна и порите да се свият.

Процедурата е напълно подходяща както за дами, така и за мъже, но лицето трябва да е прясно обръснато.

Това е идеалното лечение, ако имате нужда от нежно, чисто и хидратирано лице непосредствено преди голямо събитие, например сватба.

Ако имате тъмни петна като старчески петна и хиперпигментация тук и там, хидродермабразията ще ви помогне да ги премахнете с течение на времето.

Ултразвуково почистване

Ултразвуковото почистване за лице е неинвазивна медицинска процедура, която има за цел да придаде на кожата по-стегнат и по-младежки вид. Тя използва технология, известна като фокусиран ултразвук с висока интензивност.

Как работи?

Ултразвуковите вълни проникват в дълбоките слоеве на кожата, загрявайки тъканите. Това създава контролирано микро-нараняване, което стимулира естествените лечебни механизми на организма, за да могат те да ускорят производството на колаген.

Това води до незабавно свиване, последвано от ефект на ремоделиране на тъканите, което, от своя страна, води до по-стегната кожа.

За разлика от лазерите, радиочестотите, микротоковете и други неинвазивни методи за лечение на кожата, ултразвукът може да заобиколи повърхностния слой на кожата и да произведе своя ефект само в по-дълбоките слоеве, където е необходимо.

Предимства

- Ултразвуковите процедури за лице използват звукови вълни, за да стимулират циркулацията и да стимулират протеина, който придава на кожата еластичност и стегнатост.

- Стимулира притока на кръв.

- Ексфолира мъртвите кожни клетки.

- Изчиства акнето.

- Помага за намаляване на бръчките и фините линии.

- Намалява торбичките под очите.

- Избледнява старчески петна, зачервявания и белези.

Изобщо, ако искате да се погрижите добре за сухата, но и за акнеичната и проблемна кожа, тези процедури ще ви очароват със своя мигновен и нежен ефект.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X