Напишете дума/думи за търсене

Студеното време уврежда косата ви, спасете я

През зимата косата ни е по-склонна към увреждане и изисква повече грижи и подхранване. За да компенсираме липсата на влага във въздуха, трябва да използваме хидратиращи продукти за коса.

Студеното време е неприятно не само за нас, но и за косата ни. Комбинацията от неблагоприятни фактори като ниската влажност на въздуха, вятъра и студа, носенето на шапки и горещата струя на климатика, я изсушават интензивно и дразнят скалпа.

Освен това през студените месеци косата се омазнява повече, ако носим шапки от синтетичен материал. Скалпът се изпотява интензивно, корените на косата не могат да дишат, а излишният себум допълнително утежнява вида й.

Как да си помогнем тогава?

Смяната на сезоните е неизбежна, както и носенето на шапки. Неизбежно е и да се предпазим от вятъра и студа, тъй като понякога те ни сварват неподготвени. Това, което действително можем да направим, е да помогнем на косата си с щедро подхранване и блясък с помощта на хидратиращи и възстановяващи продукти за суха и изтощена коса.

Използвайте щедро хидратираща и възстановяваща маска за коса

През зимните месеци можете да миете косата си също толкова често, колкото и през лятото. Не е необходимо да променяте рутината си, ако се нуждаете от това. Това, което е наистина важно, е да не пропускате употребата на хидратираща и възстановяваща маска за суха и изтощена коса.

Тя ще ви осигури нужното подхранване и блясък, така че косата ви да изглежда здрава, лъскава и изпълнена с живот. Нанасяйте щедро и оставяйте да престои за десетина минути на косата, така че да намалите накъсването, изсушаването и косопада.

Още едно предимство на хидратиращата маска за коса е, че тя укротява буйните кичури. Косата ви и без това често е наелектризирана заради шапките и лентите за коса. Заглаждащият ефект ще ви помогне по-лесно да я оформяте, без да се налага всяка сутрин да отделяте твърде много време за това.

Не пренебрегвайте и шампоана

Качественият шампоан почиства скалпа, без да изсушава и да лишава косата от защитния слой мазнини. Той не трябва да бъде агресивен, да дразни скалпа и да предизвиква пърхот. Ако усетите, че косата ви „скърца” по време на миене, означава, че това не е подходящият продукт за вас.

През зимните месеци е препоръчително да използвате шампоан за суха и изтощена коса, който ви осигурява подхранване и блясък. Той не само ви дава усещане за чистота и комфорт, но и поддържа косата ви свежа, еластична и мека.

Шампоанът за суха и изтощена коса може да я предпази от цъфтене. Благодарение на щадящата си формула и интензивно хидратиране, той не уврежда фоликулите и не изсушава прекомерно корените на косата. В резултат на това и рискът от пърхот намалява, който е рисков фактор за косопад.

Не забравяйте и че стилизиращите уреди не са особено щадящи за косата ви, особено през зимния сезон. Заложете на по-естествения вид, който не изисква стегнати прически и ежедневно използване на преса и маша.

Бъдете нежни с косата си, грижете се за нуждите й и не злоупотребявайте с нея в стремежа си за модна визия.

Подхранвайте интензивно с качествени продукти за суха и изтощена коса. Носете шапки и ленти от естествен материал и никога не излизайте с влажна коса навън през зимните дни.

X