Напишете дума/думи за търсене

7 суперлесни идеи за сандвич тостер

Източник:Unsplash

Днес много хора имат толкова забързано ежедневие, че нямат време да готвят храната си у дома и им се налага често да посещават заведения за бързо хранене или ресторанти, за да хапнат нещо набързо в почивката. Може би не сте се замисляли досега, но сандвич тостерът представлява отличен начин да приготвите нещо бързо и лесно именно за тези обедни почивки. По този начин не само ще спестите пари, но и ще можете да се насладите на домашно приготвена храна, която не може да се сравни с поднесената в тези заведения, а е и далеч по-здравословна.

Ако все още нямате сандвич тостер у дома, сега е времето да си закупите такъв, тъй като често ще ви се налага да го ползвате, особено след като научите какви възможности ви предоставя. Отличен такъв модел можете да откриете на намалени цени в най-новата Кауфланд брошура.

А ето и нашите предложения за вкусна храна, която можете да си приготвите в сандвич-тостер за работа.

Класически сандвич със сирене или кашкавал

Направете си вкусен хрупкав сандвич лесно и бързо. Между две леко намазани с олио филии наредете нарязани на кръгчета домати и любимото ви сирене (независимо дали моцарела, чедър или обикновено българско сирене) и/или кашкавал. За допълнително овкусяване добавете маслини, чубрица или друга любима подправка. Можете да използвате торбички за тостер за печенето, за да не се налага след това да почиствате повърхностите. Вашият обяд ще бъде готов за няколко минути.

Вегетариански бургер

Сандвич тостерът ви позволява много лесно да загреете замразения вегетариански бургер, без да се налага да ползвате микровълнова печка. Друг вариант е да си направите сами такъв бургер, като нарежете на половинки хлебчето за бургер и по средата сложите вегетарианско кюфте по ваш вкус. След като се опече на тостера, го вадите и пълните с допълнителни свежи продукти, резенчета домати, лук, салатки, сирене и др. Бургерът е готов за обяд.

Чеснов хляб

Ако сте от хората, които обичате миризмата на чесън, можете да използвате вашия сандвич тостер, за да си приготвяте такъв деликатес, макар и през почивните дни, докато не сте на работа. За целта препичате хляб с масло или зехтин, докато стане хрупкав, и го поръсвате с чесън на прах. Друг вариант е да обелите една скилидка чесън и с нея да намажете хляба, докато е още горещ, и да добавите настъргано сирене, което леко ще се разтопи отгоре.

Пица

Разбира се, няма как да си сготвите пица на сандвич тостер, но съвсем спокойно можете да сгреете студената пица в него, за да придобие вкуса на току-що сготвена. Много хора избягват да използват микровълнови печки и в такъв случай един сандвич тостер е страхотна алтернатива за бързото загряване на изстинали храни или на остатъците от тях. Нещо повече, за разлика от топленето в микровълнова печка, където ще получите мокър хляб, от тостера ще извадите топло и хрупкаво добре изпечено парче.

Домашно-приготвен чипс

Имате остатъци от тортила или сте си купили арменски хляб, но никой не го яде? Тогава можете да използвате сандвич тостера, за да превърнете тези продукти в хрупкав вкусен чипс, който по нищо не отстъпва на купения. Преди да поставите тънките парченца във тостера, ги намажете леко с олио и поръсете с червен пипер, препечете ги и ще останете изненадани от страхотния вкус.

Панини

Това вече нашумяло и у нас ястие се приготвя от италиански хляб, пълнен със сирене, шунка, салам и всякакви зеленчуци по вкус и приготвен на скара. Но ако скарата не ви е под ръка, спокойно можете да вземете една торбичка за тостер, да я напълните с необходимите съставки и да ги опечете. Миризмата е невероятна още по време на печене. След като са готови, просто ги извадете и наредете в желания ред, като добавите и свежа салата, зеле или други сурови зеленчуци по вкус, и ги залейте със сос.

Печен сладък картоф/тиква

Ако сте останали вкъщи без хляб и нямате други идеи за обяд, можете да вземете сладък картоф, да го разделите на половинки и да го опечете в тостера. Можете да наредите отгоре гарнитури по вкус, като авокадо или пък сладко с малини, резенчета банани и др. По същия  начин можете да процедирате с парченца тиква, които са ви останали у дома, но ги сложете предварително в торбичка за тостер, за да избегнете почистване. 

  • Ключови думи:
X