Напишете дума/думи за търсене

Правилният детски стол за бюро – инвестиция в здравето на вашето дете

Имате ученик? Това е чудесно!

Детето ви расте неусетно пред очите ви и от безгрижната игра в детската градина навлиза в нов, по-сериозен период от живота си – училището.

През следващите години то ще се учи да чете гладко, да пише красиво, да решава задачи и да се отнася отговорно към задълженията си.

И точно тук идва и вашата нова отговорност.

Създаването на правилния учебен кът у дома е важна стъпка, която трябва да предприемете, за да гарантирате, че училищната му работа ще върви гладко. От друга страна, между 5 и 12 години децата са в период на активен растеж и формирането на правилна стойка е от изключително значение за предотвратяване на бъдещи травми и проблеми с гръбначния стълб.

Подобно на офис стола, най-добрият детски стол за бюро трябва да бъде проектиран така, че да е удобен и да поддържа тялото в правилна поза, предпазвайки детето от излишна болка и прегърбване над учебниците или лаптопа.

За какво да бъдете наблюдателни при избора на детски стол?

На първо място, столът трябва да бъде регулируем, за да се пригоди към моментните нужди на детето и да му помага за поддържането на правилна стойка. Колкото повече елементи от него могат да бъдат коригирани, толкова по-добре.

Прекрасен пример за такъв стол е OVE 2 от мебели Carmen.

Освен коригиране на височината и контрол над въртенето, дизайнът му позволява да регулирате и заключите облегалката и седалката в различни позиции чрез синхронен механизъм.

Подлакътниците дават на децата повече места за почивка на ръцете и спомагат за заемането на удобна поза, докато работят. Предимството на този модел е, че може да коригирате височината им, ъгъла, разстоянието между тях, както и да ги изнасяте и прибирате напред и назад.

Ако избирате стол за по-малко дете, добре е да заложите на модел с поставка за краката, като Carmen CR-6019.

Това ще предотврати „висването“ на краката при малките, което обикновено води до умора. Но освен за почивка, поставката позволява краката да бъдат сгънати на около 90 градуса, което се счита за идеалния ъгъл при седене. В комбинация с функцията за коригиране на облегалката, комфортна седалка и изчистен дизайн получавате идеалното попълнение към всяко детско бюро.

Ако пък търсите стол, в който детето ви да се влюби от пръв поглед и с удоволствие да пише домашните си, с увереност ви препоръчваме моделите CARS и CASTLE.

Снабдени с регулируем люлеещ механизъм, функция за коригиране на височината и извита облегалка, която поддържа гърба изправен, тези модели ще очароват малчуганите ви с вълнуващите си дизайни и ще ги накарат да се чувстват наистина специални.

Изборът на подходящ стол невинаги е лесна задача, но със сигурност е нещо, с което не трябва да правите компромис, защото е дългосрочна инвестиция както в обзавеждането на детската стая, така и в здравето на вашето дете.

За още идеи разгледайте мебели Carmen или заповядайте в шоурумите ни:

София, бул. "Брюксел“ 14

Пловдив, ул. "Нестор Абаджиев" № 13

Варна, бул. "3-ти март“ 30А

Бургас, ул. "Одрин“ 50

  • Ключови думи:
X