Напишете дума/думи за търсене

На четири колела из Европа

Традиционно, пролетта и летата са най-предпочитаните сезони за фамилни обиколки из Европа. Старият континент примамва като магнит с исторически забележителности, изложби и концерти, които възвръщат надеждата, че в предизвикателните времена, в които живеем, силата и устойчивостта на духа са като твърдата земя, която дава сигурност и като крилете, които подаряват усещане за свобода и липса на страх.

В по-голяма част от страните в Европа пандемичните мерки са вече свалени и посещението на галерии, музеи и концертни зали е възможно без маска. Препоръчително е обаче, когато предприемате подобно приключение, да проверите още веднъж изискванията на съответната страна и да маркирате задължителните места за посещение. В някои от европейските столици се очаква голям приток на туристи, което е обяснимо предвид дългия период на усложнено пътуване, затова е добре да планирате и най-малките детайли от ваканцията с особено вглеждане в детайлите. Така например е препоръчително да направи онлайн резервация за посещение на музей или галерия, както и да се уверите, че избраните от вас изложби не са с променени дати. Пандемията предизвиква лек хаос в планирането на арт събития, но благодарение на надлежно актуализираните сайтове избягването на разминавания и разочарования е напълно възможно.

Неслучайно една от топ дестинациите на предстоящите месеци е Венеция.

В един от най-романтичните градове в световен мащаб се провежда 59-ата изложба на съвременно изкуство, която тази година е под мотото Milk of Dreams. От 23-ти април до 27-и ноември градът, в който e роден вечният любовник Джакомо Казанова, посреща артисти, почитатели на изкуството и специализирана публика – галеристи, колекционери и журналисти, за да покаже селекция от най-доброто в изкуството. Успоредно с двете пространства, където е наредена експозицията, „Джардини“ и „Арсенале“, най-големите арт институции в града също атакуват с интересни предложения.

Така например в активното време на Биеналето известният индийски артист Аниш Капур ще открие своята фондация, а пък фондация „Прада“ ще покаже една от най-вълнуващите експозиции в световен мащаб  - „Човешкият мозък“. От години създателката на фондацията, модната дизайнерка Миуча Прада, финансира изследвания в тази посока на екипи, ръководени от най-добрите специалисти, и се очаква резултатите и изнесената информация да смаят не само с размера на проучванията, но и с многобройните способности на мозъка, за които дори и не подозираме.

Париж, Лондон, Рим и Милано са другите предпочитани дестинации, в които успешно могат да се съчетаят разходки, кулинарни приключения и посещения в музеи и галерии. Ако обаче сте сред туристите, които обичат излизането извън стандартната рамка на пътешествия, заложете на кола под наем. Така ще имате шанса да разгледате не само набелязаните от вас градове, но и района около тях. Агенциите за коли под наем разполагат с голямо разнообразие от автомобили, а често са и склонни да предложат интересни локации в близост от основното ви местоположение. Не забравяйте да се уверите, че сред личните ви документи е и шофьорската ви книжка.

Телефонът отдавна е с ранг на задължителен аксесоар заради възможността да уловите неуловимото и да го запазите за спомен. А ако държите на любимите си ежедневни ритуали, не забравяйте й новото си компактно устройство за нагряване на тютюн - lil SOLID 2.0. Страната ни е сред първите в Европейския съюз, която се радва на корейското технологично чудо заедно с Полша и Чехия. При устройства за нагряване на тютюн като lil Solid 2.0 има нагряване до много по-ниски температури, в сравнение с пушенето на горими цигари. По-ниската температура на нагряване отделя значително по-малко вредни и потенциално вредни вещества, а някои от тях изобщо липсват. Парата, която се отделя при бездимната алтернатива, се нарича аерозол – малки водни капчици, диспрегнирани във въздуха, които съдържат никотин и значително по-малко количества и вид вредни вещества, но няма твърди частици и катрани. Отделеният аерозол не се просмуква в дрехи и дамаски и не замърсява въздуха в затворени пространства.

Приятното пътуване и преживяване започват с качествена подготовка, а наличието на всички необходими вещи за личния комфорт е добър старт.

  • Ключови думи:
X