Напишете дума/думи за търсене

Къде да отидем на почивка в Гърция?

Източник: Pixabay

Ако сте на етап обмисляне на ежегодната си лятна почивка, вероятно Гърция ще е в списъка ви с желания. Условията там са повече от добри, което се дължи на изгодните all inclusive оферти за екскурзии с автобус. На море в южната съседка е прекрасно начало или завършек на летния сезон, тъй като има изобилие от реномирани хотели, динамичен нощен живот, страхотни забавления и спиращи дъха гледки.

На почивка на остров Крит

Организираните екскурзии са любими на по-голямата част от туристите, тъй като предлагат готов пакет услуги, което улеснява намирането на идеалната оферта. Остров Крит е сред опциите, когато става дума за пътуване до Гърция, като за него е добре да знаем:

  • за острова – площта му е по-голяма от тази на всички останали в страната, наричат го “благословен”. Освен изобилие от слънчеви лъчи, там туристите ще намерят и прохлада, която ще направи престоя още по-приятен. Характерното за Крит са клисурите и живописната флора и фауна, до която всеки посетител ще може да се докосне;
  • най-добри места за посещение – по време на престоя си в Гърция посетете столицата на о-в Крит – Ханя. Градът има нова и стара част, като там могат да се видят стари венециански структури и малко пристанище, на което да спрете за чаша кафе. Град Ираклион и префектурата Ласити са също сред забележителностите, които всеки турист е добре да види;
  • предимства и недостатъци – трудно може да се говори за минуси, що се касае до дестинации в Гърция като о-в Крит. Може да се определи като такъв сухият климат, който влияе негативно на природата, а дъждовете са рядкост.

Готови ли сте за поредната порция вълнуващи емоции по време на пребиваването си в Гърция? Време е да стягате багажа и да се заредите с добро настроение, защото ви очакват незабравими мигове с приятелите и семейството на остров Крит.

Почивки в Гърция
Почивки в Гърция

На почивка на остров Санторини

За Санторини може да се каже само едно: кара туристите да онемеят от неговата красота. Ако се чудите къде точно да отидете в Гърция, вулканичният остров би бил перфектният избор, за който няма да съжалявате нито за миг. Ето и малко полезна информация за дестинацията:

  • за острова – намира се в Егейско море, а към днешна дата е сред най-атрактивните туристически дестинации, когато става дума за екскурзия до Гърция;
  • най-добри места за посещение – обстановката в Санторини е сама по себе си атракция. Синьо-бели постройки, криволичещи улички, уникални гледки и романтика на всеки ъгъл. Сред забележителностите са културният център Мегаро Гизи, фолклорният музей в Контохори, църквата във Фира, хубавото вино, живописните залези и тамошният бит;
  • предимства и недостатъци – красотата на о-в Санторини и условията за незабравима почивка там са основните плюсове на тази част от Гърция. Като единствен недостатък се определят малко по-високите цени, които стесняват кръга с посетители.

Преди да отпътувате към Санторини, обмислете всеки един детайл от предстоящата екскурзия. Направете план и се опитайте да посетите възможно най-много забележителности на острова.

На почивка на остров Корфу

За него се знае, че е мястото, на което всички се връщат. Там има много какво да се види, включително и да се преживее една пълноценна морска почивка в разгара на лятото. Ето и някои интересни факти за тази дестинация:

  • за острова – в Корфу има красиви плажове, много исторически забележителности и живописна природа. Намира се в Йонийско море и е чудесен избор, ако искате да комбинирате престоя на море с културен туризъм, наслаждавайки се и на романтични гледки;
  • най-добри места за посещение – старият град Корфу, Таун, е сред туристическите точки, включени в организацията на голяма част от екскурзиите в Гърция. Той напомня силно за Италия, тъй като има доста сгради във венециански стил, сладкарници, тесни улици, кафенета и ресторанти. Сред емблематичните места там са дворецът Ахилион, манастирът Влахерна и в Палеокастрица, каналът Д’амур;
  • предимства и недостатъци – места като о-в Корфу ще ви заредят с положителни емоции, които ще ви карат да се завръщате там още много пъти. Сред минусите на тази дестинация са високите цени, големите разстояния между летищата и курортите.

Организирайте следващата почивка в Гърция, избирайки остров Корфу за дестинацията, която ще посетите заедно със семейството, половинката или с приятелската си компания.

На почивка в остров Родос

Ето и още едно страхотно предложения за екскурзия в южната ни съседка. Гръцкият о-в Родос е притегателна точка за туристи от целия свят, защото предлага много добри условия за отдих и забавление. Запомнете следното:

  • за острова – той е един от най-големите острови на територията на Гърция. Там има разнообразие от исторически забележителности и паметници на културата, природни гледки и места за развлечение;
  • най-добри места за посещение – ако се намирате в Родос, задължително посетете Родоския колос, двореца на великите магистри, акропола в Линдос и долината на пеперудите;
  • предимства и недостатъци – за предимство се определят сносните цени, а за недостатък отдалеченото разстояние от града. За сметка на това туристите ще имат възможност да се насладят на спокойствие и прекрасни плажове.

Пътуване през 2022-ра до Крит, Санторини, Корфу или Родос е страхотен избор, като почивката може да се реализира и със самолет – полет от Варна или от София са сред възможните опции.

  • Ключови думи:
X