Напишете дума/думи за търсене

До кои дестинации може да пътувате за лятна ваканция от София?

С настъпването на лятото идва и времето на дългоочакваната ваканция. Чувството, че ни предстои почивка, винаги е приятно, но процесът за вземане на решение и планирането на ваканцията невинаги е лесен. За радост на всички ограниченията за пътуване по време на пандемията вече отпаднаха почти навсякъде, но фактори като ограниченото време за пътуване или бюджета винаги са водещи при избора на ваканционна дестинация. 

Предлагаме ви няколко предложения, които това лято са лесно достъпни, благодарение на директни полети от летище София.

Къде да прекарате своето синьо лято? 

Плаж, море, дълги вечерни разходки покрай брега, ако така си представяте идеалната лятна почивка, то стягайте куфарите, защото това лято избор на дестинации няма да ви липсва. 

Родното Черноморие е по-близо от всякога с полети на цени от 24 евро от София до Варна, които може да резервирате на https://www.esky.bg/samoletni-bileti/ci/sof/ci/var/sofiya-varna

Гърция безспорно е една от любимите дестинации на българите, но ако не ви се губи цял ден в пътуване с кола, ще се зарадвате да знаете, че от летище София има директни полети до Атина, Корфу, Миконос и Хания. 

Испания е любима лятна дестинация на мнозина, а тази година имате възможност да резервирате директни полети от София до крайбрежни градове като Малага, Барселона, Аликанте и Валенсия. 

Ако сте фенове на плажния туризъм тип All Inclusive, турският курорт Анталия тази година е достъпен с директни полети всеки вторник и събота.  

Френската ривиера може да посетите, като летите директно до Ница, а полети с цени от 26 евро може да намерите и до романтичния остров Малта. 

Майорка на една ръка разстояние 

От тази година компанията за нискобюджетни полети RYANAIR предлагат полети и до перлата на Средиземно море - Палма де Майорка. Този остров е истински рай на земята, където ще намерите забавления и атракции за всеки вкус, възраст и почти за всеки джоб. Летището в Playa de Palma е в близост до курорти като El Arenal, който на практика е превзет от германските туристи, и Magaluf - любимо място за забавления на англичаните. Ако не търсите парти туризъм, по-добре избягвайте да резервирайте хотел в тези курорти. 

Идеална за семеен туризъм и за по-спокойна почивка е зоната Cala D’or, където ще намерите малки плажове в заливи с кристална тюркоазена вода, чудесни за семейства с малки деца. 

Ако искате да се насладите напълно на красотата на острова, наемете кола директно от летището и се разходете из скритите малки заливи в северната част на Палма де Майорка. Плая де Палма също заслужава кратка визита, но внимавайте, ако сте с кола, тъй като в старата част на града не е позволено да се влиза с автомобил, който не е регистриран на местен адрес. 

Градски туризъм през лятото - защо не? 

Кога е идеалното време да посетите Париж? Отговорът е винаги. Дългите летни дни ще ви позволят до късно да се наслаждавате на кокетните улички около Монмартър, дълги разходки с лодка по Сена или да поседнете на прохладната трева в някои от емблематичните паркове на града като Люксембургските градини например. 

Рим през лятото е горещ, но пък има толкова много да видите, че със сигурност дългият летен ден ще ви се стори кратък. Ако планирате добре, оставяйки разходките за ранните сутрешни часове, посещението на монументи и музеи за горещите следобеди, а за вечерта абонирате безцелното шляене по магазините, завършващо с чаша вино и антипасти в някое кокетно ресторантче на открито, горещините изобщо няма да ви пречат. 

Дъблин е град, който трябва да посетите през лятото. Денят е дълъг, дъждът-по-малко от колкото през останалите дни в годината, ако сте щастливи, може дори да ви се размине. Ако пък ви хване по път, на ъгъла все ще се намери приличен пъб, където да се насладите на чаша Guiness. 

Лондон също е град, който през лятото има много какво да предложи. Екстремните жеги в английската столица са рядкост, но дори да ви се случи, винаги има къде да ги избегнете. Парковете са истински оазиси в сърцето на града, а музеите са безплатни. Разходете се по бреговете на Темза в късния следобед и се насладете на залеза от върха на London Eye. 

Вечерите запазете за някои спектакъл или концерт, тъй като за културния живот в града няма почивен сезон. 

Евтини билети от София до тези и много други европейски градове бързо, лесно и сигурно може да резервирате на https://www.esky.bg/samoletni-bileti/ci/sof/0/0/sofiya

  • Ключови думи:
X