Напишете дума/думи за търсене

Акнето вече се лекува лесно

Акнето е осмата най-разпространена болест в света, като 650 милиона души страдат от това състояние на кожата. Въпреки това то все още се възприема като повод за срам и неудобство. Изследванията показват, че 69% от хората, страдащи от акне, се срамуват от външния си вид в сравнение със 100% от хората, страдащи от сифилис. Затова не е изненадващо, че след диагностицираните с акне рискът от развитие на депресивно разстройство в пациентите нараства с над 60%. 

Какво представляват AHA BHA PHA и как лекуват акнето?

AHA BHA PHA се отнася до трите хидрокси киселини, които се намират в различни вещества в природата, а именно алфа хидрокси киселини, бета хидрокси киселини и полихидрокси киселини.

С две думи, това не са някакви синтезирани химикали, които биха могли да бъдат токсични за тялото ви, тъй като те са вещества, извлечени от природата, главно от хранителни източници. Нито са от типа киселини, които могат да изгорят лицето ви. Напротив, те осигуряват набор от полезни ефекти за вашата кожа, за да я поддържате красива и блестяща и преди всичко за да помогнат на всеки, който страда от акне.

Хидрокси киселините работят, като ексфолират кожата (това е процес на премахване на мъртвите кожни клетки), намаляват пигментацията, лекуват акнето, забавят стареенето на кожата и премахват излишната мазнина. Някои от киселините могат да се използват и като слънцезащитен крем, а някои имат антиоксидантни или противовъзпалителни свойства.

Шведската компания FOREO представи на пазара най-новата си иновация – ESPADA BHA+PHA Blemish Solution. Става въпрос за гелобразен продукт, създаден конкретно за борба с акнето. Формулиран с мощна доза от 2% салицилова киселина и екстракт от хамамелис, той отпушва порите и нежно ексфолира кожата, докато редуцира активното възпаление с помощта на  ниацинамид и масло от чаено дърво. Това помага за бързото намаляване на размера на петната, видимото избледняване на несъвършенствата и намаляване на зачервяването и раздразнението, както и за минимизиране шанса за бъдещи пробиви. Гелът съдържа същo пантенол и лактобионова киселина за успокояване и хидратиране на третираната зона, които предотвратяват прекомерното изсушаване и неприятното лющене при заличаването на петната. Той е още дерматологично тестван за оптимална безопасност и ефективност, подходящ за всеки тип кожа, веган, cruelty-free, без аромат и формулиран само с чисти съставки. 

В миналото акнето е било лекувано чрез замразяване на пъпките със сух лед и дори днес в съвременните СПА центрове все още съществува подобен метод с течен азот. Хората също са експериментирали с голямо разнообразие от локални препарати и кремове, както и с метода „отвътре навън“ с включването на различни компоненти в диетата. Сред популярните методи е и така нареченото „слънчево лечение“ с UV светлина, за което днес вече знаем, че причинява рак на кожата. През 60-те години на миналия век започват да се ползват и високотехнологични решения за акне, като домашните уреди за лице с пара. Днес устройствата за красота са се превърнали в най-доброто оръжие в борбата срещу акнето.

Експертите от FOREO препоръчват гелът да се ползва в съчетание с техния прочут LED уред ESPADA, защото продуктът е специално създаден да се активира със синя LED светлина и T-sonic™ пулсации. 

„Интересното е, че ESPADA BHA+PHA Blemish Solution беше щастлива случайност. Започнахме да го разработваме като допълнително средство за увеличаване на ползите от ESPADA, но колкото по-дълбоко навлизахме в изследванията, разработката и тестването, виждахме, че формулата показва невероятни резултати и самостоятелно. Заради това решихме да я разработим като самостоятелен продукт, чието действие може се засилва със синя LED светлина. Крайният резултат е мощно решение против акне“, обяснява Федерика Пицинато, продуктов мениджър за „Козметика и хранителни добавки“ на FOREO.

  • Ключови думи:
X