Напишете дума/думи за търсене

Топ знаменитости, забелязани на Световното 2022 в Катар

Снимка: pixabay

Световното първенство по футбол в Катар тече с пълна сила и освен с футболни звезди, е пълно с още много знаменитости от света на спорта и шоубизнеса. Според генералния секретар на FIFA Фатма Самура светът ще стане свидетел на невиждано досега събитие, изпълнено с известни изпълнители и подкрепяно от световни марки и брандове. Сред официалните партньори на федерацията е и Бетано, който се превърна в първия оператор за спортни залагания, който става Официален регионален поддръжник на FIFA World Cup 2022™.

Очаква се най-голямото спортно събитие в света да събере над 5 милиарда зрители и фенове на играта, които ще се доближат до тръпката на Световно 2022 от домовете си и от стадионите. Докато някои от тях ще подкрепят своите национали и любими звездни футболисти от екраните, други ще гледат фаворитите си Меси и Роналдо на живо. Тази година FIFA очаква най-малко 1 милион фенове от целия свят да пътуват до малката близкоизточна държава, за да станат преки свидетели на грандиозното световно първенство. Вижте кои са известните лица, забелязани до момента на стадионите в Катар.

Дейвид Бекъм

Бившият футболист е в Катар не само в ролята си на фен и поддръжник на английския отбор, но и в ролята на посланик на Световната купа 2022. Макар че получи доста критики за официалното си участие в първенството, което му е донесло близо 10 милиона паунда, Бекъм защити позицията си с твърдението, че от десетилетие редовно посещава страната и подкрепя развитието на спорта в Катар. Топлото му отношение към арабската държава се затвърждава и с участието му в Пари Сен Жермен - клуб, притежаван от катарския емир Тамим бин Хамад Ал Тани.

Като посланик на Световно 2022, съпругът на Виктория Бекъм участва в рекламни клипове на Visit Qatar за популяризиране на дестинацията и събитието като „платформа за прогрес, приобщаване и толерантност“.

Jungkook

Една от големите звезди на K-Pop сцената Jungkook участва в церемонията по откриването на Световно първенство 2022 като изпълни част от официалния саундтрак на турнира. 25-годишният изпълнител наскоро започна солова кариера, макар все още е част от нашумялата южнокорейска група BTS. Популярността на бандата и на Jungkook обаче се простира далеч отвъд границите на азиатската държава и изпълнението му беше посрещнато положително в целия свят, особено от по-младите фенове на спорта и музиката.

Малума

Малума също пътува до Катар, за да бъде част от церемонията по откриването на Мондиала. Той зарадва зрителите с изпълненията си в специално обособената зона FIFA Fan Festival, в която фенове от целия свят могат да гледат мачовете и да се забавляват. Малума е и един от изпълнителите в тазгодишния химн на Световното първенство Tukoh Taka.

Снимка: pexels
Снимка: pexels

Kaka, Cafu, Roberto Carlos и Ronaldo

Снимка на четиримата бразилски легенди, събрали се на стадиона в Катар в подкрепа на настоящите национали, стана хит в социалните мрежи. Кадърът връща запалянковците към златната ера на бразилския футбол, тъй като и четиримата играчи бяха част от отбора, който гравира името на Бразилия върху трофея от Световната купа за рекорден пети път през 2002 г., а Роналдо беше удостоен със Златната обувка за отбелязване на осем гола по време на първенството. Сега, 20 години по-късно, бразилските национали отново имат шанса да станат част от историята, като вече са сред фаворитите за спечелване на трофея.

Carles Puyol, David Villa и Andrés Iniesta

Бразилия обаче не е единственият отбор, който се радва на звездна подкрепа от агитките. Испанските легенди се появиха на стадион Al Bayt за решаващата среща от група Е между европейските супер сили Испания и Германия, която завърши с 1:1. Оказва се, че трите звезди са били сред ВИП гостите на мача. За последно барселонското трио беше в действие срещу Германия на полуфиналите на световното през 2010 г., когато станаха и носители на купата. Според специалистите испанският отбор също има добри шансове да се добере до финалите в Катар, но обрати никога не са изключени, особено по време на най-голямото първенство в света на футбола.

  • Ключови думи:
X