Напишете дума/думи за търсене

Как да изберем перфектната геймърска клавиатура?

Снимка: Pixabay

Търсенето на геймърски клавиатури нараства заедно с популярността на онлайн игрите. Може да използвате това ръководство, за да намерите най-добрата геймърска периферия за вашите нужди.

Тежки, механични, мембранни и други видове клавиатури се предлагат с различни качества и дизайни. Повечето видове конвенционална периферия не издържат толкова добре на натиска на бързите пръсти на геймърите. Как да изберете правилната?

1. Размерът има значение

Геймърските клавиатури често се предлагат в пълен размер или варианти без нумеричен ключ. Вашето ниво на комфорт определя размера на устройството. По-компактните модели без нумеричен ключ са по-удобни за по-малки бюра или работни плотове, което осигурява и допълнително място за мишката.

2. Технология на копчетата

Мембранните и механичните ключове са двете основни технологии. Благодарение на тяхната скорост и издръжливост, механичните видове превъзхождат мембранните в игралната индустрия. При механичните силата на задействане е постоянна, което ви позволява да натискате клавишите прецизно. Мембранните устройства имат променлива сила на задействане, което е полезно, ако имате навика да натискате силно клавишите.

3. Нуждата от високо качество

Устройствата от компютърната периферия могат да понесат значителна вреда от честото и силно натискане на клавиши. В резултат на това е изключително важно всички компоненти да са от висок калибър.

4. Подсветка

Въпреки че не всички геймърски клавиатури имат подсветка, тези с RGB осветяване са предпочитани. Може да получите богат набор от цветове – броят достига до 16,7 милиона. В сравнение с RGB подсветката, едноцветната подсветка осветява клавишите само в един цвят. Има и трети тип, който се счита за един от най-модерните, защото е възможно да създава специални ефекти. Така геймърът може да конфигурира всеки бутон да е с отделен цвят.

5. Свързване с машината

Сред основните характеристики на клавиатурата трябва да се подчертае типът връзка с компютъра. Предлагат се както безжични, така и кабелни клавиатури:

  • кабелни – връзката се осъществява с помощта на кабел, който е оборудван с USB порт или PS/2. Когато компютърът има ограничен брой USB входове, втората опция ще бъде за предпочитане;

  • безжична връзка – в USB порта се поставя специален адаптер, който предава възката по радиоканал или чрез свързване чрез Bluetooth. Много е удобно за тези, които искат да ограничат броя на кабелите, свързващи се към компютъра. Въпреки че безжичният вариант ви предлага свобода на движение, батериите трябва да се презареждат редовно. Безжичната периферия може да изпита леко забавяне на въвеждането, докато кабелната връзка не предразполага този проблем. 

6. Цена

И накрая, вземете предвид цената на периферията в зависимост от нейните характеристики. Геймърската периферия с допълнителна функционалност и тази, която е част от комплект от устройства, струват повече, но предлагат възможности отвъд конвенционалните.

  • Ключови думи:
X