Напишете дума/думи за търсене

Краят на пандемията донесе бум на звездните сватби

Тото се ожени за майката на децата си.
СНИМКИ: ФЕЙСБУК И ИНСТАГРАМ

Политици, актьори и певци се ожениха тази година

Когато Менделсон написва музиката по пиесата “Сън в лятна нощ”, едва ли подозира, че част от нея ще се превърне в химн на брака. Сватбеният марш е на по-малко от два века, а звучал на милиони сватби, от тази на кралица Виктория до днес. И тази година много политици, актьори, певци и известни личности си казаха “да” под звуците на Менделсоновия марш, особено след падането на ковид мерките. Ето списъка на най-популярните сватбари за 2022-а в България.

Ненчо Балабанов с първи

сватбен танц в изпълнение

на Мария Илиева

Сватбата на Ненчо Балабанов беше в Несебър.
Сватбата на Ненчо Балабанов беше в Несебър.
Актьорът Ненчо Балабанов взе за своя жена 13 години по-младата от него Катрин в последните дни на септември. Той ѝ предложил да стане г-жа Балабанова това лято, докато били на почивка в Гърция.

Стилното тържество се проведе в Несебър, а за първия танц на семейството певицата Мария Илиева изпя песента “Любов”. Сред най-хубавите подаръци за младоженците било пътуване до града на любовта – Париж.

Това е втори брак за актьора. От първия той има 16-годишен син Богомил.

Мариан Бачев и

Милена Видер се ожениха

след 20 години заедно

“Няма само Джей Ло и Бен Афлек да ми се женят, я! Вече сем. БАЧЕВИ е факт и пред закона! Честито да ни е!” Така актьорът Мариан Бачев обяви във фейсбук в края на юли, че с дългогодишната му половинка Милена Видер са подписали брак. Двамата са заедно от 20 години и имат две дъщери – Александра и Косара, които бяха шаферки на родителите си в сватбения ден.

Орхан Мурад заведе

нова жена до олтара

Орхан Мурад и новата му жена
Орхан Мурад и новата му жена
След шумна раздяла с предишната си жена и публични разправии с дъщеря си Сузанита, певецът Орхан Мурад размени брачни халки и клетви с новата си любима Камелия. На скромна церемония през май двамата са си казали “да” и публикуваха снимки в социалните мрежи. Булката с бяла рокля, младоженецът с вратовръзка и сако сияят от щастие и показват брачните си халки. Към днешна дата певецът продължава да се чувства щастлив и обичан с новата си половинка и признава за сериозни конфликти с дъщеря си – певицата Сузанита, и майка ѝ.

Валери Симеонов

се ожени край морето

На брега на морето в Бургас на 1 септември Валери Симеонов се е оженил за дългогодишната си приятелка Венера Тодорова. Младоженците се срещат преди 6 години, когато той е вицепремиер в правителството на Борисов, а тя е областен координатор за София и Северозападна България на ръководената от него партия НФСБ.

Ексдепутатката

Калина Крумова каза “да”

на Боби Турбото

В средата на юни актьорът Борислав Захариев и бившата депутатка и тв водеща Калина Крумова се ожениха на къмпинг “Градина”. Сред известните гости, станали свидетели на този важен ден за новото семейство Захариеви, били актьорът Калин Сърменов със съпругата си Боряна, Алекс Сърчаджиева, както и народната певица Славка Калчева.

Бившата депутатка добави фамилията Захариева към името си. Това е втори брак за нея. Омъжва се за първи път, когато е на 17 години, като плод на тази любов е синът ѝ Николай. 41-годишният младоженец Борислав Захариев бе ерген, докато не срещна Калина. Той стана популярен с образа на Боби Турбото от предаването на Иван и Андрей “Сблъсък” и на това дължи публичния си прякор.

Футболистът Благой Георгиев

се ожени за втори път

след 3 деца и 4 жени

На 25 юни бившият футболен национал Благой Георгиев мина под венчило с новата си изгора Полина. С пищна сватба във Велинград, на която булката смени две рокли, двамата отпразнуваха любовта си. Полина и Благой са заедно сравнително отскоро, като тя е с близо 15 години по-млада от него.

Георгиев вече е минавал под венчило веднъж. През 2015 г. той се ожени в Москва за рускинята Есмер Омерова, която му роди син Елай. Към днешна дата обаче те не поддържат връзка.

Футболистът има и още три деца – две от бившата гимнастичка Христина Витанова – Йоана и Давид, и едно от плеймейтката Златка Райкова, което носи неговото име – Благой.

Синът на Иван

Лечев с две сватби

Синът на Иван Лечев вдигна две сватби.
Синът на Иван Лечев вдигна две сватби.
Музикантът Иван Лечев е сред най-известните свекъри в България, след като това лято синът му вдигна две сватби – една в Англия и една в замък до Барселона. Синът на Оля Маркес де Карденас, която много хора знаят като Лечева, и Иван Лечев - Иван Лечев-младши, взе за своя жена красивата англичанка Тери.

Двамата първо направили тържество в Англия, където младоженецът живее от около 15 години, а на 3 юни и в замък до Барселона.

Един от най-вълнуващите моменти бил, когато булката вървяла към олтара, а Иван Лечев-старши свирел Бах на цигулка. Почит към музикалното начало в семейството е отдадена и с друг емоционален момент, когато са пуснати записи с изпълнения на пиано на проф. Снежина Гълъбова и на цигулка на проф. Боян Лечев - родителите на Иван Лечев. Тяхна музика звучи и на първата сватба на младоженците.

След като завършва висшето си образование в Лондон, Иван Лечев-младши развива успешен бизнес в Лондон. В момента има собствена компания в областта на информационните технологии. Съпругата му Тери, която вече носи фамилията Лечева, е партньор в друга компания в същата сфера.

Тв водещата Радина

Червенова стана свекърва

В първите дни на септември синът на тв водещата Радина Червенова – Влади, мина под венчило с дългогодишната си половинка Марина. Двамата са избрали за специалния ден хотелски комплекс, намиращ се в подножието на Пирин, между Банско и Разлог. Младоженецът е син на Червенова от първия ѝ брак.

Синът на доц. Ангел Кунчев

се ожени

През лятото още една известна личност ожени детето си. Синът на главния здравен инспектор доц. Ангел Кунчев - Тодор, взе за своя жена любимата си Мария. С новината се похвали лично щастливият свекър в профила си във фейсбук: “Честито на младото семейство Мария и Тодор Кунчеви!”. И младият Кунчев е лекар - специалист по нервни болести в УМБАЛ “Александровска”.

Майстор Караджов от “Бригада

Нов дом” с нова сватба

Макар да се ожени през март 2021 г., майстор Влади Караджов от предаването на Би Ти Ви “Бригада Нов дом” вдигна още една сватба и тази година. По време на пандемията Караджов и продуцентката на предаването Цветелина Димитрова се ожениха на скромна церемония - изненада за булката, в София, като бяха венчани лично от кмета Йорданка Фандъкова. Предвид пандемията новото семейство не може да събере всичките си близки и роднини на тържество, затова отлагат празнуването. И меденият месец е доста по-различен - в болницата като доброволци в разгара на ковид кризата.

2022 година обаче бе доста по-различна и позволи на семейство Караджови да направят сватбата на мечтите си. През юли те поканиха близки и приятели в известна винарна с хотелски комплекс в Сандански. Семейството си каза “да” и пред Бог в църква в Сандански. До двамата в този вълнуващ ден бяха и децата им от предишни връзки - синът на младоженеца и дъщерята на булката.

Гери Дончева обяви бебе

и сватба наведнъж

През юли водещата Гери Дончева даде живот на дъщеричката си Мария Магдалена и с раждането ѝ обяви, че вече е законна съпруга на таткото на рожбата си. 37-годишната красавица написа, че бебето е дошло на бял свят по-рано от очакваното, но “съпругът ми и аз сме много, много щастливи, че семейството ни расте здраво и голямо и вече благодарихме лично на всички “замесени в проекта”. Доказателство за новия семеен статус на Дончева е и голямата златна халка на ръката, която личи на снимката с бебето.

Бойко Борисов кумува

на шефа на младежкия ГЕРБ

Бойко Борисов пак беше кум.
Бойко Борисов пак беше кум.
В края на август лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов застана пред олтара, но като кум на водещата на централните новини на “България он ер” Виолета Манчева и председателя на младежката организация на партията Георг Георгиев. Той не просто дал благословията си за тази връзка, а даже провокирал младите да се оженят след дълга връзка.

“Нали знаеш, че не понасям беззаконие около мен”, пошегувал се Борисов с Георг Георгиев. Така се стигнало до щастливото събитие в ритуалната зала в Банкя.

Бившият премиер не за първи път подтиква свои хора към женитба и след това им кумува.

Тото се ожени

за майката на децата си

Това лято и поп певецът Йонислав Йотов - Тото вдигна сватба. Ден след 31-ия си рожден ден той се ожени за дългогодишната си приятелка Кристин, от която има 2 деца. За сватбеното си тържество двамата избрали ресторант на брега на язовир “Пасарел”, а за настроението на гостите са се погрижили Борис Солтарийски и Невена Цонева.

Тото и Кристин вече имат две деца, като второто е родено само няколко месеца преди сватбеното тържество. За появата на бебето двойката също изненада почитателите си, като публикуваха семейна снимка с момченцето си Доминик и новороденото момиченце в ръцете на Кристин.

Актрисата Лидия Инджова

се омъжила в Люксембург

В свое участие в предаването “Преди обед” актрисата от сериала “Съни Бийч” Лидия Инджова изненада всички с новината, че вече е омъжена. Тя е сключила брак в Люксембург с Филип – бащата на детето си Мартин, което роди през 2020 г.

“Сватбата беше в много тесен кръг, ама много тесен. Даже моите родители не успяха да дойдат. Решихме бързо да изместим подписването”, разказа тя и обещава да направят голяма и хубава сватба в България. Тя не се е сдобила с ново фамилно име след женитбата, тъй като в Люксембург жената не взема фамилията на жениха си.

Актьорът Даниел Ангелов

също застана пред олтара

С 15 години по-млада красавица се врече във вечна вярност на актьора Даниел Ангелов в първите дни на есента. В последно време зрителите разпознават 44-годишния актьор като екранния шеф на ГДБОП Димитър Черкезов от сериала на Нова тв “Братя”.

Булката Петя е ослепителна с рокля от дантела, която очертава изящната ѝ фигура, и с дълго бяло було. Макар да се е женил вече веднъж, Ангелов не крие вълнението си, дори и в социалните мрежи: “AngeLOVE. Когато срещнеш любовта на живота си в най-красивия град в България” – имайки предвид Пловдив, родния град на булката.

29-годишната младоженка смени фамилното си име, като прие това на съпруга си, но без типичното за нашите ширини “а” в края. Така тя вече е Петя Ангелов.

И Алекс Иванов от сериала

“Братя” скъса с ергенството

Месец след сватбата на Даниел Ангелов колегата му от сериала “Братя” Алекс Иванов, който играе мафиота Сандо Акарди, публикува кадри, от които става ясно, че се е оженил за приятелката си Мира Яворова. Под красивите снимки актьорът е отбелязал локацията Бургас, където вероятно се е състояла.

Ани Халваджиян се омъжи

През август “Менделсон” прозвуча и за братовчедката на продуцента Магърдич Халваджиян - Ани Халваджиян. Тя и съпругът й Асен Чанков са заедно от много години, но това лято решиха да направят стилна сватба, с която да отпразнуват любовта си. Вестта за хубавия семеен повод обяви продуцентът Магърдич Халваджиян в социалните мрежи: “Оженихме ги! Младите се взеха. Честито!”. Ани е дългогодишен пиар експерт.

Световният шампион по

бийтбокс Скилър се ожени

за носителка на “Мис София”

Това лято бе особено вълнуващо и за световния шампион по бийтбокс Александър Деянов – Скилър. Той сложи халка на безименния си пръст и взе за булка дългогодишната си приятелка Цветина Димитрова. Двамата се ожениха през март, а през юни вдигнаха пищна сватба. От видеоклипове в социалните мрежи става ясно, че младоженецът не се е сдържал и е грабнал микрофона и по време на партито. Докато булката хвърля букета, Скилър прави бийтбокс.

Преди да станат семейство, младоженците имат съвместна песен. Всъщност тя е поводът двамата да се запознаят преди почти 10 г. Цветина е Мис София 2014 и освен с музика се занимава и с моделство.

Победителка в “Гласът

на България” стана булка

Петя Панева се омъжи за дългогодишния си приятел.
Петя Панева се омъжи за дългогодишния си приятел.
Победителката от предишния сезон на музикалното предаване “Гласът на България” Петя Панева вдигна сватба. Облечена в красива рокля и с тиара, гласовитата певица каза “да” на дългогодишния си партньор Митко навръх Великден. Годежът им пък бил на Коледа, пред очите на семействата им.

Риалити герои от “Фермата”

и “Игри на волята” се ожениха

Риалити предаванията “Фермата” и “Игри на волята” може да се конкурират за зрителско внимание, но любовта си е любов и тази година двама от участниците в предаванията вдигнаха тежка сватба. Младоженецът Ивайло, който бе участник във втория сезон на предаването на Нова тв “Игри на волята”, се ожени за бившата участничка от “Фермата” Цвети. Повод за запознанството и любовта им обаче не са телевизионните им изяви. Ивайло е командир на Airbus 320, а Цвети е работила като стюардеса, така че двамата се запознават покрай работата. Ивайло и Цвети са заедно от 2020 г. и се сгодиха на 16 юли тази година по време на самолетен полет от Бургас до Катовице, пилотиран от самия него.

Красива готвачка от Hell's

Kitchen мина под венчило

Бели гълъби, морски бряг, стилна украса и развълнуван младоженец очакват красивата Михаела Кокинова да пристъпи към олтара. Това става ясно от кадрите от сватбеното тържество, които красивата участничка от кулинарното предаване Hell's Kitchen публикува. Избраникът ѝ се казва Калоян, а сватбата се е състояла това лято първо край морето с изнесена церемония, а след това в изискан ресторант. Партито е било повече от незабравимо за присъстващите, особено с изпълненията на попфолк певицата Десислава.

Азис пее на сватбата на бившия

мъж на Маги Желязкова

Росица Черногорова – моделка от близкото минало, се омъжи за бившия мъж на Маги Желязкова Борислав. В края на август те посрещнаха своите гости на изискано събитие на плаж в Приморско, а специален гост-изпълнител бил Азис, който от години е близък приятел на бившата жена на младоженеца. Сред известните гости били Ивайла Бакалова и половинката ѝ Веско Брадата.

Мистър България Мартин

Мартинов се ожени

във Флорида

Мартин Мартинов, който е носител на титлата “Мистър България”, но телевизионните зрители го познават повече като участник в “Биг Брадър”, сам обяви в социалните мрежи, че вече е женен мъж. Избраницата му се казва Ванели Божкова и е българка, която обаче от години е емигрирала зад океана. Двамата се венчали и във Флорида преди няколко месеца. “Това са най-хубавите моменти в живота ми! Ванели, обичам те толкова много и искам да прекарам остатъка от живота си с теб! Ти си моят еднорог и моят ангел”, пише Мартин в социалните мрежи.

Певица на “Пайнер”

се омъжи в гората

Невена от дуета Калина и Невена вече е г-жа Вълева след изричането на “да” пред любимия си Александър. Те се ожениха в последните дни на август на приказна горска церемония край Кукленския манастир. Сред шаферките бе и дуетната ѝ половинка на сцената Калина.

Преди да стане певица от каталога на продуцентската къща “Пайнер”, Невена е работила като журналист в сайт. Бъдещата булка трябва да пише материал за изданието и така и така съдбата я среща с бъдещия ѝ съпруг, който пък е собственик на верига магазини. Само осем месеца по-късно тя изрича първото си “да” пред него по време на предложението му за брак в Родопите на фона на пищна заря.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X