Напишете дума/думи за търсене

Д-р Венета Павлова, основател и собственик на ЕО Дент: Бъдещето принадлежи на компетентните и смелите

  • Ако вложиш сърцето си в работата и работата в сърцето си, ще си истински щастлив
  • Признанието от пациентите е най-голямата награда за труда ни
  • Самата идея да помогнем на децата в Занзибар ни вдъхнови и направи възможна реализацията на този проект
  • Решаваме доста сложни и тежки случаи и често работим в тясна колаборация с колеги

Тя е лекар по дентална медицина – специалист по естетична дентална медицина. Председател на Асоциацията на денталните мениджъри в България (АДМБ), член на Комисията по квалификация и акредитация към Българския зъболекарски съюз (БЗС). През 1996 г. завършва висшето си образование в Стоматологичния факултет на Медицинския университет в София.
Има магистратура по здравен мениджмънт от същото висше училище. Ежегодно специализира и участва в най-значимите световни дентални събития в Германия, Австрия, Англия, Италия, Франция, Белгия, Хърватия, Южна Корея и др. Непрекъснатото професионално усъвършенстване и въвеждането на всички новости в областта на денталната медицина, управлението на екипите и добрият мениджмънт са водещи в професионалния ù път. Д-р Павлова вярва, че хора, обединени в екип, могат да постигнат всичко онова, за което човек сам не може и да мечтае.

 Интервюто на Д-р Венета Павлова е част от специалното издание на „24 часа“ и MILA.bg „Жените – Българската мечта“, посветено на дамите с визионерски нюх. След изключителния успех на първото подобно издание - „Жените, които променят“ и „Жените - Умен свят", екипът ни надгради своето търсене на успели личности и събра в 200 луксозни страници визията за утрешния ден на едни от най-проспериращите и вълнуващи българки. Прочетете ги.

- Колко смели бяха желанията ви като дете?

- Винаги съм имала смели, много смели мечти и съм вярвала, че с упорит труд и постоянство те ще се сбъднат. На това уча и децата си, и екипа си, защото зная, че изключително важна е първата крачка и смелостта и вярата, че може да постигнеш и невъзможното. Аз съм сигурна, че успехът и бъдещето принадлежат на компетентните и смелите.

- Кои са най-важните крачки от живота на една жена, за да се превърне в успял човек? Вашите какви бяха?

- Много работа, яка работа, знания, креативност,  отдаденост и влагане на цялото  сърце в това, което правя. Любимата ми мисъл е, че „ако вложиш сърцето си в работата и работата в сърцето си, ще си не само успешен, но и истински щастлив!“.

Вярвам, че ако всеки прави нещата по най-добрия начин в своята сфера, то и светът ще бъде по-добър и по-хубав.

- Важно ли е признанието за вас?

- Имам прекрасна професия – творя усмивки и се грижа за здравата и сияйна усмивка на моите пациенти. Определено признанието е най-голямата награда за труда ни, а блясъкът в очите им ни носи истинска удовлетвореност.

Да, признанието като споделена емоция е много хубаво чувство и то също е двигател за нови предизвикателства и успехи.

- Коя е най-хубавата възраст до този момент?

- Всяка възраст има своите хубави страни. Младостта е извор на неутолими копнежи и желания, на нестихващи стремежи за покоряване на нови и нови върхове. След 50 има вече зрялост, опит и казват, че най-хубавото предстои.

Според мен не са важни годините, а същността на жената и това как тя се чувства, как изживява всеки миг, как обогатява себе си и хората около себе си, и най-вече следата, която ще остави.

- Какво отличава вашата компания?

- ЕО Дент е най-голямата верига дентални клиники в България. Акредитирана университетска база за тясна специализация на зъболекари във всички сфери на денталната медицина. Да, тези и много други неща ни отличават, но смятам, че тясната експертиза на екипа ни, съвременното оборудване, иновативното лечение и социално значимите каузи, които реализираме, са едни от най-ярките ни отличителни характеристики. Екипът ни, хората са нашият безценен капитал.

Грижата, превенцията и най-иновативното лечение – от избелване, фасети, циркониевите конструкции до ЗД диагностика, лечение с лазер, лечение под микроскоп и имплантология, невидима ортодонтия и детска дентална медицина, лечение на деца и възрастни със специфични потребности – и създадените  специални условия със сензорна зала за овладяване на страха са други отличителни черти на нашите клиники.

- Иновациите, които правите в бизнеса, за да сте крачка напред?

- Иновациите, 3Д технологиите, съвременната диагностика и лечение определено ни дават не само крачка, а цяла обиколка напред.

В ЕО Дент извършваме диагностика и лечение с единствения за България двойнобинокулярен микроскоп, което е голямо предимство за пациентите ни, а и голямо удоволствие и тръпка в работата за колегите ни, защото и асистенцията се извършва също под микроскоп.

Въвеждането на Неalthy концепцията за изцяло безметална и биологично поносима имплантология (циркониевите импланти) и възстановяването само с безметални конструкции е част от грижата за здравословен начин на живот.

Гордеем се, че в България денталната медицина по нищо не отстъпва на тази в световен мащаб. Ние решаваме доста сложни и тежки случаи и често работим в тясна колаборация с колеги от цялата страна, които изпращат своите пациенти при нас. Дигитализацията не е бъдеще, а реалност, която дава невероятни възможности и прецизност.

Фото: Лилия Йотова
Фото: Лилия Йотова

- Какви възможности дават дигитaлизациите за вашия бизнес и икономиката като цяло?

- Невероятни възможности, бързина, прецизност и предвидимост  на резултатите. Не мога да си представя съвременната дентална медицина без интраоралните скенери, 3Д принтерите и САD-CAM технологиите, с които разполагаме и с които денталната медицина се извежда на ново, съвършено ново, по-високо ниво.

Вече почти всичко е дигитализирано –  от отпечатъка до поставянето на една циркониева конструкция, но смятам че човешкият фактор и творческото начало у зъботехниците и у нас, лекарите, остава безценно и дава целия финес за създаването на една усмивка.

- По какво разбирате, че една идея или проект ще донесе успех?

- Смятам, че за реализирането и успеха на всяка идея са важни ентусиазмът и вярата в ползата за хората. 

„Мисия усмивка в Африка“ се роди спонтанно, но самата идея да помогнем на децата в Занзибар ни вдъхнови и направи възможна реализацията на този проект. Дарихме пасти и четки за зъби, тениски, хранителни продукти и най-важното – знания за децата от сиропиталището в Бу-бу-бу. Децата ни, д-р Оги Павлов и Ева Павлова – студент по дентална медицина, изнесоха беседа за здравата усмивка и обучиха малчуганите как да мият своите зъбки, за да са здрави и щастливо усмихнати.

А за нас преживяването бе необикновено като емоция и споделеност. Истински празник.

Аз и моят съпруг д-р Валентин Павлов силно вярваме и знаем, че много близки до сърцето ни и екипа ни са всички социално значими каузи. Създадохме мобилен кабинет, с който достигаме до труднодостъпните райони и там лекуваме и помагаме безвъзмездно. 

Такива проекти няма как да не са успешни, защото са силно „заразителни“ и са в полза на хората. 

Сега реализираме една прекрасна идея и чрез продажбата на книгата „Усмивката“, която написахме за нашия 20-годишен юбилей, ще изградим спортна зала за незрящи. Много съмишленици срещаме по пътя и няма как такива проекти да не са успешни.

- Как си представяте света на нашите деца? 

- По-добронамерен. Високотехнологичен и дигитализиран. Креативен и  вдъхновяващ, носещ удовлетвореност и щастие!

 Може да намерите „Жените – Българската мечта“ на местата за продажба на списания в цялата страна. 

  • Ключови думи:
X