Напишете дума/думи за търсене

Световни експерти позлатиха водка FLIRT

Това е поредно международно отличие за една от най-продаваните родни марки

Водка FLIRT се нареди сред най-добрите алкохолни марки в света. Новината дойде от Лондон, от престижния International Spirits Challenge Tasting Awards, където родната напитка се окичи с поредно златно отличие. В тазгодишното изложение участваха множество производители на водка от различни държави, като всяка напитка беше оценявана от компетентно жури, съобщава организаторът на форума.

Успехът на FLIRT е напълно закономерен, тъй като водката се произвежда според най-съвременните технологии в сектора, които включват 5-кратна дестилация и 5-кратно филтриране до постигане на най-чистия, мек и балансиран вкус.

Подборът и дегустацията на International Spirits Challenge Tasting Awards са изключително прецизни. Повече от 75 световни експерти дегустират на „сляпо“ – т.е. без да се влияят от популярността или разпознаваемостта на марките, изпратените проби в рамките на 23 дни. Всеки продукт е оценен на база на аромат, външен вид, вкус, послевкус. Оценките се събират и накрая председателят на категорията потвърждава общия резултат и съответното присъждането на медал. Така се гарантира обективността на крайната оценка.

Признанието за страната ни като производител на водка не е случайно. Нещо повече – FLIRT не отстъпва от най-високите стандарти в алкохолната индустрия и се превърна в една от най-награждаваните марки. Само тази година брандът беше отличен на Bartenders Brand Awards, на Worlds Vodka Awards и на London Spirits Competition във Великобритания. Всички конкурси се провеждат във Великобритания.

Престижните отличия за FLIRT идват като потвърждение за нейния експортен потенциал. От 2023 година марката се продава в големите търговски вериги във Великобритания като напитката е и първата, произведена у нас, постигнала толкова широка дистрибуция на Острова. Така експортното портфолио вече включва 35 пазара.

  • Ключови думи:
X