Напишете дума/думи за търсене

Психотерапевтът Станислава Азова: Правим ли компромис с щастието си, сме в токсична връзка

Станислава Азова и Анатолий Попов в студиото на подкаста “24 часа от живота”

СНИМКА: ГЕОРГИ КЮРПАНОВ

Как да осъзнаем, че сме в токсична връзка? Отговор дава психотерапевтът Станислава Азова в подкаста “24 часа от живота” - това е всеки момент, в който не можем да говорим с половинката си, отказва да ни слуша, има много изисквания, но към нас не тече енергия на даване.

“Първият, който си тръгва от една връзка, е този, който има повече енергия за това. Може да говорим за смелост и по-зрели отношения, когато един човек си тръгва не заради трети, а заради себе си”, категорична е Азова.

Преди да заплува във водите на психологията, е позната в музикалните среди като AVA. Завършва музикалната академия “Проф. Панчо Владигеров” в София с класическо пиано и глас. През 2004 г. става най-добра изпълнителка на тв ММ и подписва договор с “Юнивърсъл мюзик” - Франция, за сингъла Make Me High, който влиза в топ 10 на европейските денсчартове.

Майчинството слага край на музикалната ѝ кариера, но пък открива психологията. Завършва образованието си в програма на Българското общество по групова анализа и психоанализа с Виенския университет “Зигмунд Фройд”, където получва степен на психоаналитик и групов аналитик.

Един от най-трудните процеси при раздяла е, ако двойката са родители, защото, от една страна, децата се подценяват, а от друга, има вражда между двамата родители. “Когато двама родители се обвиняват един друг за разпада на отношенията, те няма как да застанат пред децата и да кажат от неутрална позиция, че понякога възрастните не могат да намерят път един към друг и трябва да се разделят, но те ще останат родители на децата”, казва Ава.

Защо любовните отношения са толкова сложни, страхът от близост ли е нашият саботьор в отношенията, колко е важно човек да има връзка със себе си в подкаста “24 часа от живота” в сайта на “24 часа” и във всичките ни подкаст платформи. Ще ни откриете като “24 часа podcast”.

  • Ключови думи:
X