Напишете дума/думи за търсене

За да имате красив празничен грим, забравете за това

Шекспир е титаничен, това го знае всеки. Прозрял е, че очите са прозорец към душата. И именно заради това, може би понякога е намирал за бездушни някои дами, защото не е успявал да види взора им, скрит под тонове грим.

В самата си същност гримирането е измислено с това да подчертава и изразява още по-добре натуралната красота, но някои от нас с един замах затриват не само собствената си хубост, ами и всички разкрасителни постулати, предадени през поколенията. Следващия път, когато посегнете към палитрата, очната линия и молива за очи, избягвайте тези грешки.

Един и същи цвят на очите и сенките

Не сливайте колорита на ириса си с този на грима. Основно правило е, че цветът на очите изглежда най-добре със сенки в нюанс от срещуположната страна на цветовия кръг. Ако имате зелени очи, най-добре ще подчертаете техния блясък с бургунди сенки. Това се дължи на факта, че зеленото и червеното са допълващи се цветове. Въпреки това, ако искате да опитате с цвят, близък до този на очите ви, използвайте по-блед, приглушен нюанс, за да не хвърляте сянка върху ириса.

Не разграфявайте

Един или два цвята върху клепачите и още един под веждите, нанесени с мярка, ще ви сдобият с красив грим. Но не правете грешката да разграфявате отделните цветове. Това изглежда мърляво и недовършено. Преди да излезете от вкъщи, леко прелейте всеки отделен нюанс в съседния с помощта на четчица за грим.

Внимателно с цвета под очите

Бъдете сигурни, че слагате цвят само върху линията но долния клепач и нито милиметър извън него. В противен случай очите ви ще изглеждат уморени.

Нанасяне на грим след коректор

Винаги слагайте сенките преди коректора за очи. Ако подходите в обратен ред, гримът ще се посипе върху зоната под долния клепач, а за да оправите бъркотията, ще се наложи да търкате здраво.

Перлените сенки не са за всяка възраст

Гримът с перлен отблясък е подходящ само за жени до 30 години. Неговите светлоотразителни свойства привличат ненужно вниманието върху бръчките и застаряващите клепачи. За дами в по-зряла възраст по-препоръчително е да избират по-матови цветове, ласкаещи погледа и очната зона.

Дръжте очната линия във формата и размера на очите

Когато нанасяте очна линия, не пренебрегвайте естествената форма и размер на очите си. Ако сте собственик на големи очи, твърде тънката очна линия ще ги направи да изглеждат по-малки.

Не пренебрегвайте спиралата

Сенките не са вездесъщи и само те не са достатъчни. На окото му трябва контраст. Тъмната спирала „рамкира”, като по този начин гримът блесва и отваря окото.

Течна основа

Сенките, които са на течна основа, не са най-подходящи за красиво гримирани очи. Те залепват за порите и бръчиците, правейки клепачите да изглеждат уморени. По-добре нанесете пудра като основа, преди да сложите грима.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X