Напишете дума/думи за търсене

От какво се отказаха известните, за да бъдат щастливи

Личностите, които вдъхновяват останалите човеци да надскочат себе си, почти винаги са достатъчно добри модели за подражание. Независимо дали дават пример с трудните си съдби, които въпреки всичко са превъзмогнали, или заради нелеките избори, които са направили.
Понякога известните хора дори прибягват до крайности, за да запазят здравето и комфорта си.

Анджелина Джоли преди време разбуни световните медийни духове, споделяйки, че е претърпяла двойна мастектомия и че се е разделила с детеродните си органи доброволно.
Носителката на „Оскар” се подложила на тази превенция след рутинен онкологичен преглед, чиито резултати показали, че тя има генна мутация, която повишава драстично риска от рак на гърдите и яйчниците.
Маршелин Бертран - майката на Джоли, почина преди шест години именно от карцином на яйчниците. Актрисата решила да се подложи на тази драстична предпазна мярка заради шестте си деца.

“Аз често говоря с децата за „майката на мама” и понякога ми се налага да им обяснявам каква точно болест я е отнела от нас. Питали са ме дали същото ще се случи с мен. Макар че винаги им казвам да не се притесняват, истината е, че нося дефектирал ген”, споделя доскорошната любима на Брад Пит пред „Ню Йорк Таймс”. „След като разбрах, че има достатъчно висок процент риск да излъжа малчуганите си, реших да изпреваря събитията и да намаля тази възможност до минимум.”
Процедурите по премахването и реконструкцията на бюста са продължили три месеца. Призовавам всички мъже, които имат съпруги или приятелки, които минават през същия избор като мен – бъдете до тях, защото вие сте много важна част от този преход. ”

Посланикът на добра воля към ООН откровено заявява, че е взела решение да сподели тази част от живота си с останалия свят, за да разсее сенките, които все още блуждаят, когато става въпрос за тази коварна болест. И за да накара и други жени да се тестват, за да може да направят информиран избор. „Да предприемеш нещо толкова кардинално с тялото ти, въобще не е лесно. Но се радвам, че го направих. Това редуцира 87-те процента риск от развитие на рак на гърдата до 5%.”

На подобно драстичност, предпазваща живота и здравето, се подложи преди няколко години и Шарън Озбърн – бившата съпруга на титаничния Ози Озбърн.
„За мен това не беше някакво страшно чудене. След като преди години претърпях този ужас (Шарън се пребори с рак на дебелото черво – бел. авт.), не исках да преживявам този кошмар отново. Искам да живея колкото се може по-дълго, за да мога да се радвам на внучката си Пърл. Въобще не ме интересуваше естетическата страна на нещата. Взех това решение, за да се отърся от тежестта, която нося толкова време със себе си. Не искам да изживея остатъка от дните си с тая сянка, надвиснала над мен.”

Те решиха без деца

Въпреки че много звезди красиво се фукат с изпъкналите си коремчета и използват големи форуми, за да оповестят, че чакат дете (помните Бионсе и наградите на MTV преди две години, нали, както и снимката и с розите в Instagram, с която обримчи бременния си корем с близнаците Сър и Руми), не всички намират бременността за най-якия аксесоар на червения килим. Има и такива, които не умират от нетърпение да сменят памперси и да чистят след поредната беля на наследниците си.

Прекрасната двойка, която са телевизионната водеща Елън Дедженерис и Порша де Роси, станала известна покрай „Али Макбийл”, е решила да не се сдобива с дечурлига. „Мислихме по този въпрос. Обичаме да има деца около нас, но само след като са нахранени и изкъпани. В крайна сметка решихме, че не искаме наши собствени хлапета. В къщата ни има твърде много стъкла.”

Хелън Мирън, която изигра величествена кралица в едноименната лента, е потресена от раждането още от ранните си детски години. Блондинката, която е съпруга на Тейлър Хакфорд, режисирал майсторски „Адвокат на дявола”, твърди, че е травматизирана от даването на живот, след като в училище гледала научно-популярен филм по темата. „Споменът за това ме жигосва до ден днешен. Заради отвратителните кадри така и не се реших да стана майка.”

Лара Флин Бойл, която някога беше завъртяла главата на Джак Никълсън, не ще и да чуе за дечурлига. „Обичам деца, обичам и мъже, но не мога да се отдам на нито един от двата вида до края на живота си. Аз съм доста егоистична личност”, откровеничи актрисата от „Туин пийкс”. „Имах толкова прекрасна майка и знам, че никога няма да бъда като нея. Не искам да доведа дете на този свят, ако не мога да му дам това, което получих от нея. И не вярвам, че жените могат да бъдат успешни във всичко. Поне при мен не се получава.”

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X