Напишете дума/думи за търсене

Електронни устройства в телата ни ще заместят паролите

<span class="srcRef">Източник: <a href="http://www.shutterstock.com/" target="_blank" rel="nofollow">Shutterstock.com</a></span>

Компанията за онлайн разплащания PayPal смята, че в бъдеще електронни устройства с уникални характеристики в телата на потребителите ще осигуряват достъп до онлайн сметките, които често са обект на хакерски атаки.

Джонатън Льобланк, ръководител на звеното за разработки на PayPal посочва: “Докато паролите продължават да са стандартен метод за идентифициране на потребителите в интернет, хората ще използват слаби пароли като “password” или “123456” при регистрацията си и ще остават шокирани, когато акаунтите им бъдат изложени на риск”. PayPal отбелязва, че по-сигурните биометрични системи, разчитащи на пръстови отпечатъци и сканиране на ириса бързо ще “излязат от мода”, още преди повечето организации да са ги възприели.

Льобланк работи с инженери и разработчици, за да открие и тества нови технологии. Той смята, че бъдещето на мобилните разплащания и деликатните онлайн взаимодействия е в устройства, които се присаждат, инжектират или поглъщат. В момента той представя проекта “Kill all Passwords” (в превод “Убий всички пароли”), изтъквайки, че технологията се развива към “истинска интеграция с човешкото тяло”. PayPal вече си сътрудничи с партньори за създаването на технологии за разпознаване на кръвоносни съдове, както и на гривни за засичане на сърдечен ритъм, подобни на използваните от банката Halifax.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X