Напишете дума/думи за търсене

Телепортирайте красотата си в 90-те

Не е голяма новина, че 90-те години ще лъхат на носталгия и когато свещичките наброят върху юбилейните ни торти пенсионна възраст.
От уютните и раздърпани пуловери до прашясалите дългосвирещи плочи, от пластмасовите шноли във формата на пеперуди до прототипите на вафлите в косите, всичко лъха на ретро разкош.

Когато става въпрос за красота, същата носталгична логика властва в грима и прическите. Ако ви се ще понякога да се доближите до момичето от старите снимки, ето няколко трика, с които може да постигнете модерен вид с пръски от две десетилетия назад.

Бляскави кафяви устни
Помните ли тъмните цветове, с които обагряхме устните, прилежно очертани с молив? Винаги може да замените за кратко малиновото червено с шоколадов нюанс. И както повелява традицията, модата дори да се връща, винаги носи по-съвременен нюанс. Вместо черен молив за устни, използвайте молив с цвят на тухла, за да очертаете площта, върху която ще нанасяте червилото. Червилото, което е подходящо хем за съвременните тенденции, хем да отдадете почит на миналото, е в колорита на какаото, кедъра или палисандър. Не сте забравили червената коса и бургунди кафеникавите устни на агент Дейна Скъли от „Досиетата Хикс”, нали? Явно и извънземните разбират от зашеметителен външен вид.

„Да” на чорлавите коси
За дизайнерите и коафьорите гръндж ерата се измерваше с минимализъм. В днешно време може да се доближите на йота от деветесетарските прически, оставяйки косата си пусната. Захвърлете за известно време пресата или машата и оставете космите върху главата ви да намерят своето право на съществуване на белия свят. За да избегнете мазния вид, използвайте шампоан, който създава обем и дава на прическата ви жизнено важна инжекция от жизненост.

И още нещо – помнете, че по-светлите кичури и тогава, и сега са на мода. Помните прическата на Рейчъл от „Приятели”, нали? Онази, с чиято снимка всяка от нас влизаше в кварталните фризьорски салони.

За вечерта
Ако искате да върнете очите си във времето на 90-те, тогава използвайте едноцветни сенки в розово и кафяво или опушен грим, който върши чудесна работа за соарета, независимо дали са по младежки разюздани или са по-строги като етикет. Ако сте на събитие, което позволява повече свобода в дрескода, то брокатът за тяло е задължителен атрибут за връщането ви назад във времето.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X