Напишете дума/думи за търсене

Без акне и без целулит на абитуриентския бал

Малко преди баловете абитуриентите тръгват по козметичните салони за разкрасителни процедури, но понякога вместо добър ефект, постигат обратен и са принудени да отидат на празника със зачервена кожа по лицето или съвсем без отстранен целулит. Кои процедури, лазери и апарати са подходящи за млада кожа обяснява дерматологът д-р Светлана Гоцева.

„Подходяща за абитуриенти е терапията Isolaz за дълбоко почистване на порите и придобиване на сияйно, холивудско излъчване. Апаратурата е сертифицирана от американската Агенция по храните и лекарствата (FDA), след клинично доказана ефективност при над 76% от пациентите. Помага за отстраняване на черни точки, мазнина и замърсявания, свива и намалява порите”, обяснява д-р Гоцева. Най-големият коз на апарата е, че трайно помага при акне. Да, на всички е ясно, че акнето не се лекува, но с терапията то може да има значително подобрение и дори повече да няма рецидив.

д-р Светлана Гоцева
д-р Светлана Гоцева

По време на процедурата вакуум издърпва на повърхността на кожата замърсяванията и излишния себум, който се събира в порите и откъдето тръгва възпалението при акнето. След това апаратът излъчва импулс широкоспектърна светлина, който убива бактерията причиняваща акне. Тази светлина още свива порите и кара себумните жлези да отделят по-малко мазнина. Процедурата не е болезнена, след нея кожата не остава зачервена и няма период на възстановяване. Необходими са между 2 и 6 процедури, през 2 седмици.

След терапия с Isolaz и консултация с дерматолог може да се премине към премахване на белезите от акне с Fraxel. Апаратът третира успешно и хирургични белези. В него има два лазера с различна дължина на вълната и в рамките на една процедура могат да се използват и двете. Едната работи за премахване на пигментационни петна, а другата за стимулиране производството на колаген. И ефектът е запълване на релефните несъвършенства от акнето. Но трябва да имате предвид, че 2-3 дни след процедурата лицето остава зачервено. Затова се подложете на терапия 2 седмици преди бала. Работите ли за заличаване на белези от акне, са ви нужни между 2 и 4 процедури, по една на месец.
Майките на абитуриентите също могат да се възползват от тази процедура. Тя помага при възрастови петна или петна от излагане на силно слънце. Апаратът третира и актинична кератоза (предракови лезии) и мелазма (плътна пигментация наречена още „маска на бременността”). Съдейства и за сбогуването с някои по-дълбоки бръчки.

Повечето лазери не са подходящи за млада кожа, но лазерът Clear+Brilliant е идеален за нея. Да, абитуриентите нямат бръчки, с които да се борят, но имат петънца по кожата от излагането на силното слънце и някои дребни неравности, които могат да се премахнат. Уредът е прекрасен заместител на химическите пилинги и микродермабразиото, които вече не са модерни, а и не са полезни. Ако пък нямате никакви оплаквания от кожата си с тази процедура просто може да изсветлите и изравните тена си, лицето ви да блесне и да придобие прекрасно излъчване. Фраксиалните лъчи проникват на дълбочина от 1,1 до 0,2 мм, освежават кожата отвътре навън и заменят увредената кожа със здрава и подмладена. Имайте предвид, че след процедурата лицето е зачервено и това отшумява до 48 часа. „Наскоро синоптичката Никол Станкулова се подложи на тази терапия и сега лицето й е по-сияйно”, казва д-р Гоцева.

Целулитът се повлиява много бързо от Hypoxi процедурите. Нужни са 2-3 пъти седмично по половин час. Обличате костюм с вградени 440 барокамери, лежите си, а те създават вакуум и налягане, с които стимулират притока на кръв в кожата, подобряват кръвообращението в слоя, където се образува целулитът, и стягат кожата. Вместо да се лежи, костюмът позволява да се прави умерена аеробна тренировка. По този начин наскоро отслабна след раждането на първата си рожба Ива Софиянска.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X