Напишете дума/думи за търсене

Да премахнем целулита чрез студ

Понякога дори и при правилно хранене и спортен режим, резултатите не ни задоволяват. За съжаление целулитът е много трудно да бъде преборен и понякога е проблем дори за слаби хора. На помощ идва криолиполизата – иновативен метод чрез студ.

Най-голямото предимство на криолиполизата е, че чрез нея може да се постигнат резултати като след пластична операция, само че без скалпел, без инжекции и без упойки. Чрез тази процедура се разрушават мастните клетки постепенно и то без излишен стрес за организма. Основното, което се използва не са нито силни препарати, нито болезнени масажи, а единствено изстудяване. Върху проблемната кожа се поставя специална вакуумна приставка, с която кожата се охлажда постепенно и то само върху ограничен участък, за да не се предизвикват усещане за втрисане у пациента. Най-ниската температура, до която се достига е 3 градуса, но изстудяването става постепенно, така че няма дискомфорт. Тъй като мастните клетки са много податливи на студа, те постепенно се разрушават.

Изпробвалите процедурата споделят, че са усетили единствено придърпване и изстудяване в конкретната област, а след приключване на процедурата, усещането за изтръпване заради ниската температура отминава до минути. След това няма нито болка, нито чувство за студ, единствено може да се наблюдава леко зачервяване. В някои случаи при хора с по-чувствителна кожа може да се наблюдават леки синини, но те изчезват до дни.

Трай, бабо, за хубост
Но колкото и да звучи добре, процедурата няма мигновен ефект. Истината е, че са необходими поне няколко процедури, за да има дори и минимални видими резултати. Така че трябва да сте търпеливи. При първите процедури, мастните клетки започват да са „под обстрела“ на студа, през следващите започват да се разрушават и една след 3-4 седмици започват вече да се изхвърлят от тялото. Така че максимални резултати се наблюдават едва след 4 седмици. Специалистите обещават на тези, които са търпеливи, дори до 25% намаляване на обиколките в проблемните зони.
Трябва обаче да знаете, че колкото и да е ефикасна процедурата, тя има ефект единствено върху най-горния слой мазнини. Ако целта ви е цялостно отслабване, криолиполизата няма да има пълноценен ефект при вас. Тя служи за дооформяне на тялото, но не може да замени здравословното хранене и спорта.
---

Криолиполизата не се препоръчва за бременни, хора със сърдечни и бъбречни проблеми, след трансплантация, както и страдащи от диабет.
---
Важно!
Задължително е в дните, когато се прави криолиполиза, да се пият много течности. Защото процедурата разгражда мастните натрупвания, но за да ги изхвърлим от тялото си, имаме нужда от достатъчно вода.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X