Напишете дума/думи за търсене

Декоративни идеи за малко пари

Може би вече сте заредили коледно дома си с нова украса. А може би семейният бюджет тази година няма да ви разреши да се поглезите и ще ви принуди да бръкнете в чувала със старите запаси. Разнообразието обаче не винаги струва пари. Или поне не много пари. Запретнете ръкави и го докажете, като изработите коледната декорация сами.

Шев и кройка за елхата


Потърсете стари пъстри парчета плат в скрина и изрежете форми с шаблон. Сложете малко памук за обем и пришийте елементите един към друг. Не е задължително шевът да е направен с машина, спокойно може да ги минете и на ръка.

Блясък с вестник


Тук спокойно може да включите старите топки за елхата в действие. Изрежете малки парчета с неправилна форма от вестник. Залепете ги по повърхността на топките и отгоре минете с лепило. В случай че ви се намира под ръка брокат, използвайте го. С лак за нокти с бляскави частици също става.

Прежда на вратата


Със сигурност украсата ви за входната врата ще бъде уникална, ако вместо с имел и елхови клонки, я направите с прежда. Отчупете няколко тънки пръчки и ги оформете на венец. А след това намотайте малки топки шарена прежда и ги завържете върху тях.

С макара и мънисто


Ако сте пропуснали да хвърлите в коша макарите от конците, които вече сте оползотворили, сега е моментът да им дадете втори шанс. Нарисувайте ги предварително с боя или залепете декоративни елементи от хартиена салфетка върху тях. Поставете старо копче отгоре и отдолу и завършете с няколко мъниста. Ако нямате специална бижутерска тел, с която да свържете елементите, опитайте с корда.

Назаем от природата


Шишарки в гората има в изобилие. Съберете достатъчно, а в къщи се заемете с декориране. Напръскайте ги в различни цветове боя, покрийте с блясък по желание, а след това ги използвайте, където ви потрябват – за елхата или в допълнение към украсата на празничната маса.

Пинг-понг, ножица, хартия


Може да опаковате коледно шепа орехи или пинг-понг топчета. Нужни са ви само няколко къса шарена хартия и подходяща панделка, с която да завържете произведението си. Парчета плат също вършат работа.

На закачалка от химическото


Нея поне може да огънете както ви харесва. Но дори и да не импровизирате с формата й, използвайте я за окачване на коледен декор на прозореца. Завържете с панделка няколко борови клонки и букетче глог и оставете всички да се чудят от къде сте се сдобили с чудната украса.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X