Напишете дума/думи за търсене

Вятър в косите за самочувствие

Силната и блестяща коса е не само повод за самочувствие, но и белег за добро здраве. Безпощадните капризи на времето през есента и зимата, за съжаление могат да развалят бляскавия й вид. Те не са благосклонни към доброто хранене на космените фоликули и чувствителната кожа на скалпа. При някои дами това е и период, свързан с по-интензивен косопад. Не рядко косата губи жизнеността си и се получава нацепване на краищата й. Важно е също, че до тези проблеми могат да доведат и токсините в храните и медикаментите, както и прекалено честото й третиране. Най-новата терапия, която може да противодейства на агресорите е комбинация от готварска сол и кварц! Звучи изненадващо, но двете тайни за прекрасна грива са естествена част от човешкия организъм. Тяхната нормална концентрация може да бъде нарушена от посочените фактори и така да се стигне да неприятните последици.

Защо готварска сол?
Натриевият хлорид или готварската сол се грижи за баланса на течности в организма. Така се осигурява нормална хидратация и хранене на скалпа и космените фоликули, подобрява се кръвообращението на тялото и конкретно на тази част от него. Ако обичате да си хапвате соленичко, със сигурност имате дисбаланс на натриев хлорид, който в организма е под формата на минерална сол.

Защо кварц?
Кварцът е другото име на силицеята. Тя също е минерална сол, която осигурява здравата структура на косата, кожата и ноктите. През периоди на стрес, интензивни температурни промени, бременност и кърмене тя се изчерпва интензивно от организма и конкретно от по-маловажните за тялото си депа каквото например е косата.

Биохимичната маска за коса
Най –ефективният начин за спиране на косопада е специална процедура, която трябва да се прави 2 пъти седмично поне месец. Направете си минерална маска за коса, като разтворите в малко вода кварц и готварска сол, така че да се получи гъста каша. Втрийте в корените и скалпа, завийте с хавлиена кърпа. Преспива се така и на сутринта косата се измива, както обикновено.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X