Напишете дума/думи за търсене

5 модни съвета за коледния купон с колегите

Роклята - семпла и с дискретно деколте, обувките и бижутата - сребристи, тъй като 2016-а е високосна

Модният стил на коледния купон с колегите е наистина много сложен. Почти като статусите във фейсбук – в стремежа си да се покажете колко сте оригинални, често оставате неразбрани.

Затова трябва да се съобразявате с няколко неща. Първо, офис дрескодът остава, т.е. дрехите с твърде дълбоки деколтета, тесните и прекалено къси рокли отпадат. Носете ги, когато сте с приятели.

Не е нужно на коледния купон с колегите да сте в блестяща рокля, за да се откроите сред тях. Черният цвят е може би най-добрият вариант, който може да се комбинира с жилетки с пайети и пришити камъни, ако толкова много държите да сте заслепителни.

Следващата 2016 година е високосна. Вероятно това е една от причините, която насърчи модните дизайнери да представят аксесоари и бижута в сребристо. В този нюанс можа да са например обеците или обувките ви.

Често подценявани пред тоалета, но всъщност прическата и маникюрът са финалният завършек в добрия аутфит на коледното парти. Косата трябва да е небрежна, ноктите – прилежни.

Ето пет модни съвета, за да изглеждате добре на коледния купон с колегите.

1.Рокля с яка

С права черна рокля – независимо дали е с ръкави, или дебели презрамки, визията ви ще изглежда адекватна и дружелюбна.

Това е облекло за коктейлни купони, което се счита за класика от 50-те години благодарение на Коко Шанел. Моделът няма пищността и блясъка на вечерните рокли, но е по-елегантен от всекидневните дрехи. Роклята за коктейл е скроена по тялото, с дължина около коляното и с дискретно деколте.

Да, роклята е обикновена до голяма степен. И за да ѝ предадете ретро привкус, може да я комбинирате с яка – бяла или с камъни, която прилича на колие.

На снимката е 32-годишната британска изпълнителка Шерил Коул, която се появи с тази визия по време на един от големите концерти в американския “Х Фактор”, когато бе член от журито и ментор на отбор.

2. Блестяща връхна дреха

Американската актриса Кристен Стюарт с блестяща връхна дреха на последното ревю на френската модна марка “Шанел”.
Американската актриса Кристен Стюарт с блестяща връхна дреха на последното ревю на френската модна марка “Шанел”.

Американската актрисата Кристен Стюарт – тя стана популярна с ролята си на Бела Суон от филмовата поредицата “Здрач”, винаги е привличала коментарите на модните стилисти. Не е случайно, че е рекламно лице на най-прочутата модна марка в света – “Шанел”.

На последното ревю на френската компания 25-годишната Стюарт комбинира блестящо къса връхна дреха (т.нар. жакет-блуза, което е част от класическия стил на бранда) с дълъг черен кожен панталон – също един от водещите трендове за 2016 година.

Тази връхна дреха може да се комбинира и със семпла черна рокля – визия, която е в пълен синхрон с правилата за обличане по време на коледното парти с колегите.

Може да е от сребрист плат заради високосната година, в която навлизаме, или с пришити камъни, мъниста или пайети.

3. Сребристи обувки

Амал, съпругата на Джордж Клуни, със сребристи обувки по време на светско събитие, организирано от козметична компания преди дни.
Амал, съпругата на Джордж Клуни, със сребристи обувки по време на светско събитие, организирано от козметична компания преди дни.

Без значение дали e на работа в съда, или на червения килим заедно със съпруга си Джордж Клуни, Амал винаги е добре облечена.

Една от последните визии на 37-годишната адвокатка, която показа по време на светски купон на козметичната компания “Шарлот Тилбъри”, отново я превърнаха в една от най-обсъжданите знаменитости.

За събитието съпругата на холивудския актьор облече сребрист тоалет от две части, съчетан със сребърни обувки – акцент, който може да си позволите и на вашия коледен купон с колегите. Обувките на Клуни са от колекцията на малайзийския моден дизайнер Джими Чу.

Разбира се, не е нужно да разкривате плоския си корем, както е направила Клуни. Комбинирала ги е с широк панталон до глезена.

4. Ретро вълни и бронде

Ретро къдриците от 30-те години - тези, които са само леко начупени и вълнисти, са много актуални. Изглеждат небрежно и са подходящи за коледния купон. Забравете за строго официалния кок. Вече дори и на червения килим в Холивуд избягват прибраните коси.

Американската актриса Джесика Алба с ретро вълни и преливащи нюанси в косата, които сега е по-модерно да се наричат бронде.
Американската актриса Джесика Алба с ретро вълни и преливащи нюанси в косата, които сега е по-модерно да се наричат бронде.

Може да освежите визията си чрез една от последните тенденции във фризьорския бизнес – бронде. Техниката позволява на блондинките да имат леко по-тъмни нюанси (кичури, които не се открояват, а се сливат с основния цвят на косата), а брюнетките – с по-светли нюанси, да се изрусяват напълно. Тук цветовете преливат, но не хоризонтално, както е при вече познатото омбре, а вертикално.

5. Семпли бижута

Американската актриса Дженифър Лорънс, звездата от “Игрите на глада”, с висящи сребристи обеци
Американската актриса Дженифър Лорънс, звездата от “Игрите на глада”, с висящи сребристи обеци

Бижутата не трябва да са акцент в облеклото, когато става дума за коледния купон с колегите.

По-подходящо е да са семпли и малко, т.е. достатъчно е един чифт обици с гривна.

Колието, ако изобщо има нужда от него, също трябва да е изчистено и елегантно.

Точно такава е визията на американската актриса Дженифър Лорънс, която изпълнява главната роля в поредиците на “Игрите на глада”.

Премиерата на последната част на филма бе преди дни.

По време на рекламната кампания на лентата Лорънс навсякъде демонстрираше стил – елегантни рокли и семпли бижута.

Една от най-коментираните ѝ визии бе, когато 25-годишната актриса се появи с дълбоко деколте и висящи сребристи обици със зелен камък – единственото бижу, което направи визията ѝ стилна.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X